25N, un compromís amb les dones!

Des de l’any 1999, el 25 de novembre és reconegut per l’ONU com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, una efemèride que, malauradament, està de plena actualitat en l’estat espanyol i al País Valencià.

L’aprovació per part del govern central de la Llei Integral contra la Violència de Gènere va suposar un avanç molt significatiu, però la seua escassa dotació econòmica i la manca de coordinació entre les diferents administracions han fet que, a hores d’ara, els resultats palpables del nou marc legal siguen més bé escassos.

Com molt bé va sintetitzar Amnistia Internacional en un informe recent, a Espanya hi pot haver més drets que a altres països, garantits per esta llei, però persisteixen els mateixos obstacles. Uns obstacles que solament aniran reduint-se amb una dotació pressupostària suficient i amb voluntat política per dur endavant les mesures que deriven de la Llei Integral. Per tal d’aconseguir-ho, és fonamental que es deixen de banda les diferències partidistes i els conflictes entre administracions perquè la lluita contra la violència cap a les dones es convertisca realment en una “qüestió d’estat”. Si s’aconsegueix avançar cap a una coordinació efectiva de les polítiques de prevenció i les mesures d’eradicació estarem en disposició de dur endavant programes ambiciosos de reeducació, a través dels quals podrem redefinir els rols de gènere per acabar amb totes les formes de violència: aquelles que acaben amb agressions físiques i fins i tot amb la mort, però també aquelles que es transmeten a través dels mitjans de comunicació, en l’àmbit de la parella o en el món del treball.

Per tot això, és fonamental que els ajuntaments, com l’administració més propera a la ciutadania, facen un pas endavant i propicien programes que avancen en l’eradicació d’aquesta autèntica lacra social que va en detriment de la qualitat de la nostra democràcia i que és la prova més palesa de què encara estem ben lluny de la plena igualtat entre homes i dones.

En conclusió, des del BLOC JOVE Petrer pensem que un ajuntament, com a administració local competent, s’ha de comprometre a elaborar i posar en marxa un pla municipal que incloga mesures educatives i campanyes de sensibilització contra totes les formes de violència cap a les dones, que propicie acords amb la resta d’administracions per dur endavant mesures d’ajudes i assessorament a les víctimes i aquelles derivades de la Llei Integral contra la Violència de Gènere que siguen d’aplicació en l’àmbit municipal. Així mateix, cada 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, l’Ajuntament ha de reforçar les accions i campanyes dutes a terme per sensibilitzar i formar la ciutadania en la lluita contra la violència de gènere. Per últim, tal com està reclamant el Grup Municipal del BLOC-Compromís per Petrer des de l’inici de la legislatura, cal que la Regidoria d’Igualtat de Gènere es desvincule de la Regidoria de Benestar Social, després que el govern municipal del PP les fusionara amb l’excusa d’un estalvi ecnonòmic, ja que, a banda que s’ha comprovat que les partides pressupostades per a estes dos àrees contiuen sent les mateixes, el treball i les polítiques que ha dut a terme l’Àrea d’Igualtat han quedat ocultes davant els ulls de la ciudadanía, perdent tot el protagonisme que hi tenia.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *