El dimarts 25 d’agost es representa el tractat d ’Almisrà a el Camp de Mirra

Cartell anunciador del Tractat d'Almisrà-2009.jpg

El pròxim dimart 25 d’agost, festivitat de Sant Bertomeu, al poble veí del Camp de Mirra (l’Alcoià), molt a prop Villena, es representarà el “Tractat d’Almisrà”, obra de teatre bilingüe (valencià/castellà) protagonitzada pels veïns i veïnes del poble i que escenifica l’acord històric entre Jaume I el Conqueridor i Alfonso X el Sabio, pel qual s’establia la primera frontera entre el Regne de València i el Regne de Castella.

Cartell anunciador del Tractat d'Almisrà-2009.jpg
Cartell anunciador del Tractat d'Almisrà-2009.

Este drama històric basat en els fets reals ocorreguts a Almisrà —Camp de Mirra actual— l’any 1244 s’escenifica des de 1976. El text actual va ser escrit el 1984 per Salvador Doménech Llorens. Recentment ha estat revisat i corregit pels professors Maria Conca i Josep Guia, de la Universitat de València.

Els actes començaran a les 8 de la vesprada amb el Pregó, al que seguirà la representació: una cuidada posada en escena per part dels esforçats actors i actrius que, amb bon ritme, ens explica senzillament i amenament què va ocórrer fa 765 anys en aquelles terres, quina és la seua significació actual i com pot ser interpretat modernament: el triomf del diàleg, la negociació i la pau front a la incomunicació, el repte i la guerra.

El cantant petrerí Alejandro Canals, vestit de templer, en una escena del Tractat del 2008.
El cantant petrerí Alejandro Canals, vestit de templer, en una escena del Tractat del 2008.

Una proposta estiuenca, ben a prop de casa, a la que convé assistir. I per si faltava alguna cosa, la música, en directe, absolutament bella i oportuna, la posa la nostra Colla del Terròs. Un altre alicient més per a acudir a esta festa de la pau i la concòrdia en l’acollidora vila del Camp de Mirra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *