Marroc, el Mur de la Vergonya

El passat 31 de desembre, 13 joves representants d’organitzacions polítiques, entre les quals es trobava el BLOC JOVE, es van reunir amb la Plataforma “Gritos Contra el Muro Marroquí”. La trobada s’emmarca dins el projecte “Amanecer 2013” en virtut del qual joves de tot l’estat estan convivint estos dies amb joves sahrauís per tal de conèixer de primera mà la realitat de la seua lluita.

L’acció va consistir en una marxa fins al mur per a detenir-se a pocs metres de la seua ubicació. Això va provocar que l’exèrcit marroquí responguera efectuant diversos tirs, una reacció totalment desmesurada en comparació amb el caràcter pacífic de la protesta. A més, cal destacar com les proximitats al mur són terrenys minats, amb mines procedents de països d’occident, que han causat en més d’una ocasió ferits en la població civil.

La joventut sahrauí allí present ha denunciat la dramàtica situació que es viu, no solament en els camps de refugiats, sinó especialment en la zona de territoris ocupats on la censura del Govern Marroquí és total i absoluta, i que impedeix conéixer les sistemàtiques violacions dels Drets Humans. La tortura i les desaparicions conformen el dia a dia de la població sahrauí, que resideix i resisteix en el territori ocupat davall del silenci còmplice de la comunitat internacional.

La Plataforma Gritos contra el Muro Marroquí” està formada per joves sahrauís que es troben acampats a pocs metres del anomenat “Mur de la Vergonya”, que separa els territoris ocupats pel Marroc dels territoris alliberats dins del Sàhara Occidental. El seu objectiu és no solament ser un espai de debat sobre el conflicte polític que oprimeix el poble sahrauí, sinó una via per a impulsar noves formes de denúncia per tal d’avançar en la solució del conflicte polític, econòmic i legal del Sàhara

Esta reunió va ser organitzada gràcies a CEAS (Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara) qui organitza cada any diferents programes on tenim l’oportunitat de seguir coneixent la dura realitat que el poble sahrauí viu des que l’Estat Espanyol va entregar el Sàhara Occidental.

Per això, des del BLOC JOVE Petrer, continuarem condemnant l’actuació de l’exèrcit marroquí que va disparar als 13 joves de l’Estat Espanyol que, junt als integrants de la Plataforma “Gritos contra el Muro Marroquí”, van efectuar una marxa pacífica d’aproximació al “Mur de la Vergonya”. Així mateix, continuarem donant suport a les accions empreses per la CEAS, de manera que la ciutadania puga seguir coneixent la crua realitat del Sàhara Occidental.

 

BLOC Jove Petrer

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *