Manifest per la Unitat dels Partits Progressistes Valencians

partisprogressitesvalencians

Un grup de valencians i valencianes, preocupats per la dolenta situació econòmica, política i cultural que travessa el País Valencià, hem elaborat un manifest per demanar als partits progressistes valencians amb representació parlamentària, PSOE-PSPV, EUPV i Compromís, que manifesten obertament la voluntat ferma d’arribar a acords programàtics i de govern si, en les properes eleccions autonòmiques i municipals del 2015, obtenen la suma suficient d’escons per desbancar a la dreta del poder institucional. Així ha passat a l’Ajuntament d’Alcoi i a altres municipis valencians.

Al nostre parer, és el moment de començar a treballar en la redacció d’un acord de mínims per donar contingut a l’acció d’una veritable política alternativa a la que està fet la dreta, amb l’objectiu de fer una veritable regeneració democràtica i política. Pensem que tenim l’obligació cívica i política, i després de 18 anys de governs conservadors del PP, de tornar la il·lusió als valencians, d’assegurar la possibilitat de desplaçar definitivament als populars del govern de la Generalitat i dels municipis, i per això és imprescindible la unitat dels partits progressistes.

És per això que et demanem que entres en aquest enllaç, li dones un cop d’ull al manifest -a continuació- i, si estàs d’acord, el signes

partisprogressitesvalencians

Els i les que signem aquest manifest, que farem arribar als mitjans de comunicació i als partits progressistes, som gent compromesa amb les idees de progrés i volem donar suport a la necessària entesa de l’esquerra per fer front real a les polítiques neoliberals i corruptes del PP.

Al País Valencià les polítiques del PP…

Han desfet el nostre territori. Les agressions urbanístiques, la manca de sensibilitat en la protecció del medi natural i l’execució de projectes tan absurds com ruïnosos, han estat una constant en la seua gestió.

Han desfet el nostre teixit industrial i laboral. L’augment insuportable de l’atur, la manca de ajudes a les petites i mitjanes empreses front a les grans empreses especuladores, l’abandonament de la nostra indústria tradicional i l’augment de les polítiques especuladores front a les productives, han empobrit la majoria social del nostre poble i enriquit encara més a una cada cop més minoritària classe dominant.

Han desmantellat per complet els serveis públics. Els retalls en sanitat, en educació, en serveis socials, en prestacions, en ajudes a la dependència, i la privatització constant de totes les àrees públiques, estan condemnant al conjunt de la nostra societat a perdre els drets que al llarg de molts anys de lluita s’havien assolit.

Han atemptat a la dignitat de tots els valencians . El menyspreu a la nostra llengua i cultura, la manipulació i posterior eliminació de RTVV, els casos de corrupció manifesta, la tant nefasta i continuada difusió d’una imatge caòtica de les nostres institucions, són realitats que projecten a la resta del món una visió vergonyosa dels valencians.

Per tot açò, i moltes coses més que es podrien afegir a la llarga llista de despropòsits i barbaritats que ha fet el PP a casa nostra al llarg d’aquests 18 anys, els sotasignats entenem que tenim l’obligació cívica i política d’assegurar la possibilitat de desplaçar definitivament al PP del govern de la Generalitat i dels municipis. Així, davant les properes eleccions municipals i autonòmiques, que tal i com indiquen totes les enquestes que a hores d’ara s’han fet públiques apunten a una majoria electoral del conjunt de les forces progressistes, exigim:

1.- Que els partits polítics, amb representació parlamentària a les Corts Valencianes, que representen actualment la pluralitat de l’esquerra al País Valencià (PSPV-PSOE, EUPV, Compromís) manifesten obertament la seua voluntat sincera i ferma d’arribar a acords programàtics i de govern si obtenen la suma suficient per desbancar a la dreta del poder institucional.

2.- Que comencen a treballar en la redacció d’un acord de mínims per donar contingut a l’acció d’una veritable política alternativa a la que ha fet la dreta, amb l’objectiu de fer una veritable regeneració democràtica i política.

3.- Que aquest acord de mínims tinga com a prioritari la defensa dels drets que defineixen la societat de justícia i igualtat que reclama la majoria: educació pública de qualitat, sanitat pública a l’abast de tothom, serveis socials ben dotats per arribar dignament a aquells que ho necessiten, polítiques actives per recuperar la indústria productiva i facilitar l’accés al treball, polítiques actives per facilitar un habitatge digne per a tots els ciutadans, polítiques participatives, polítiques bel·ligerants contra la corrupció, fiscalitat progressiva i ús escrupolosament transparent dels recursos econòmics, polítiques educatives i culturals per enfortir l’autoestima i la identitat dels valencians: llengua, música, teatre, mitjans de comunicació…

4.- Que l’elaboració d’aquest acord de mínims siga participat per les entitats i associacions que han estat al carrer en defensa dels drets que ha xafigat el PP (Plataformes en defensa de la sanitat pública, de l’educació pública i valenciana, en defensa de la llei de la dependència, dels afectats per les hipoteques, dels drets laborals, etc…).

5.- Gràcies a un acord entre les forces de progrés d’Alcoi (PSOE-PSPV, EUPV-L’Entesa i Compromís), fou possible en les darreres eleccions municipals desbancar al PP. Malauradament, aquest acord no va tindre la continuïtat desitjada per desencontres posteriors. Molts alcoians i alcoianes lamentem profundament aquest trencament i exigim que reflexionen per recuperar la confiança perduda, que tots tres partits/coalicions facen autocrítica i, pensant en els interessos dels alcoians i alcoianes, treballen per refer el pacte i reinicien gestos d’aproximació i col·laboració per enfortir l’acció de govern. L’experiència d’Alcoi hauria de servir per no cometre les mateixes errades de cara a les properes eleccions a les Corts Valencianes del 2015.

Els signataris d’aquest manifest estem convençuts que, ara més que mai, ens cal treballar de valent per aconseguir un pacte de govern sensat, intel·ligent i estable entre els partits progressistes. Nosaltres apostem decididament per aquest repte, tant esperançador com necessari per al nostre País Valencià i també per a ciutat com ara Alcoi. Només així, amb pactes progressistes, ens podrem llevar de sobre els governs corruptes del PP que ens han portat als valencians a ser la riota de tots, la comunitat més endeutada, la més mal finançada i també la més corrupta.

 

L’objectiu final és fer arribar el manifest, amb el llistat de persones que li donem suport, als partits esmentats, sindicats, plataformes cíviques i mitjans de comunicació. Amb la teua col·laboració de segur que aconseguirem el suport d’altres valencians i valencianes, necessaris tots ells per pressionar i fer entendre als esmentats partits que és necessari que arriben a acords de governabilitat.

Per Plataforma per la Unitat dels Partits Progressistes Valencians

 

 

One thought on “Manifest per la Unitat dels Partits Progressistes Valencians”

  1. Este manifiesto es un poco PSOEspechoso. Ahora que los dos grandes partidos (PP y PSOE) bajan en las encuestas y las alternativas pequeñas (Esquerra Unida y Compromís) suben, desde sectores afines al PSOE se lanzan llamamientos a la unidad. No sé si al final votaré a EU o a Compromís, pero tengo claro que no quiero que estos partidos luego le regalen mi voto al PSOE, sino que lo usen para echar al PP pero garantizando que ni el PSOE ni nadie hace la misma política que el PP. ¿Dónde estaban los que piden la unidad de la izquierda cuando el PSOE y el PP modificaban la Constitución para dar preferencia al pago de la deuda o cuando Zapatero empezó a hacer recortes?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *