El BLOC s’oposa a la política destructiva del PP cap a l’educació pública

La Conselleria d’Educació, presidida per l’Honorable Conseller. Alejandro Font de Mora, va presentar recentment les mesures contra la crisi aplicades a la planificació del curs 2010–2011 als centres d’ensenyament valencians. Estes mesures estan destinades, principalment, a reduir la despesa de personal, fet que suposarà la no contractació de més d’un miler de professors i professores, cosa que es pot qualificar d’expedient de regulació d’ocupació encobert en tota regla, amb la no contractació d’interins i el desplaçament de professors i professores amb destinació definitiva.

Esta disminució de personal afectarà greument la qualitat de l’ensenyament, ja que significa l’augment de la ràtio (nombre d’alumnes per grup) de fins 33 alumnes en secundària obligatòria i 38 en batxillerat, la supressió de més del 60% dels programes d’atenció a la diversitat (Diversificació, Compensatòria, .etc.), que són les classes especials per a atendre l’alumnat amb més dificultats per seguir en el sistema educatiu i traure’n profit, tant per problemes personals com per aquells derivats de condicionaments socials. Així mateix, la retallada s’estén a les Escoles Oficials d’Idiomes, on desapareixeran el 12% dels grups, i es fan especialment dures les condicions de desdoblament de les classes pràctiques en Formació Professional, on es passa de l’exigència de comptar amb un màxim de 18 a 30 alumnes.

Com a conseqüència d’esta gestió, Petrer continua i continuarà patint la falta de places tant en escoles infantils com en centres d’educació primària i la solució que proposa el govern municipal del PP és la construcció d’un centre d’educació infantil privat o concertat, cosa que deixaria fora els xiquets i les xiquetes de famílies sense recursos econòmics. En el cas de l’educació primària, no es poden oferir més places perquè la conselleria no construïx més centres. Tot això, ho hem de situar en el context de les deficiències que pateix el nostre sistema educatiu, amb un 40 % de fracàs escolar (el percentatge més alt de tot l’estat espanyol).

Actualment, l’índex de desocupació valencià és dels més alts d’Espanya, i tots els experts el relacionen amb la nostra menor formació. Aprofundir en la falta de formació i preparació de les nostres filles i fills per al món laboral, en el món de les noves tecnologies, no ens prepara per a eixir de la crisi, sinó que ens condemna a continuar el procés d’empobriment actual com a mínim per als propers 20 anys. No cal dir, per tant, que augmentarà la conflictivitat a les aules i els problemes d’integració social dins i fora de les escoles. La cohesió i la pau social es veuran greument afectades.

És lamentable que el govern valencià faça que el sistema educatiu pague les conseqüències de la crisi, ja que estem parlant de la base del futur de la nostra societat, en compte de fer-ho en tantes altres despeses innecessàries, d’una productivitat més que dubtosa, com ara la visita del Papa a València, el cost total de la qual és encara desconegut, i d’altres “events” caríssims.

Al contrari del que fa la Conselleria d’Educació, el nostre sistema educatiu cal modernitzar-lo, dinamitzar-lo i incentivar-lo, i, evidentment, no destruir el que ja funciona. El criteri no pot ser disminuir la inversió en educació a costa del que siga: qualitat, integració, normalització del valencià, qualificació professional, trencament dels equips de treball, etc. Esta volta es fa un pas endavant gravíssim dins la dolenta i erràtica política educativa del Sr. Conseller Alejandro Font de Mora.

Per això, des del BLOC de Petrer, rebutgem enèrgicament les retallades en educació que efectua la Conselleria, i que suposen un atac frontal a la qualitat de l’ensenyament. S’han d’escoltar i recolzar les demandes dels centres educatius i dels sindicats per tal que no s’eliminen grups en tots els tipus d’ensenyament, programes d’atenció a la diversitat, desdoblaments i cicles de FP.

One thought on “El BLOC s’oposa a la política destructiva del PP cap a l’educació pública”

  1. En compensació, continuarem emprant diners públics en l’excalèxtric de la F-1, subvencionant el ruinós negoci de «terra mística». . .i portant al Papa, a vore si ens fa qualque miracle i ho soluciona tot

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *