Boca avall

Primer va ser Felipe V. Va el borbó “Calcesllargues” i crema la bella Xàtiva —amb molt xativins dins— allà per per principis del XVIII. L’antepassat de Joan Carles I no content amb això ens va prohibir les nostres pròpies lleis i, per suposat, la llengua (quans “comunitarios” estarien d’acord amb aquell energumènic afrancesat que va reinar a Espanya fa tres segles?). Els bons xativins i xativines amb un pall d’… i grans dosis de dignitat, en quan pogueren, penjaren boca avall aquell monarca aprenent de Neró i més roïn que un pecat. I així segueix al palau de l’Almodí de l’estimada capital de la Costera. Per molts anys. Amén.

Felipe V, el nefast borbó “Calcesllargues”.
Felipe V, el nefast borbó “Calcesllargues”.

Després va ser Alejandro Font de Mora, incendiari Conseller d’Educació de la “Cheneralitat Balensiana” (ho escric així en homenatge al gran intel·lectual que és l’insigne Conseller). Un modest institut del Vinalopó Mitjà col·locà boca avall el retrat del nefast polític —li ho he sentit dir fins i tot als del seu partit— com a senyal de protesta per la seua política, res, un símbol amb tradició històrica, i per això, al director, l’ha caigut al damunt tota la força repressiva del comissariat politicomilitat de la Inspecció Educativa —això d’Educativa és un dir— per a destrossar-li la seua carrera professional i fins i tot vida personal. Vaja, el que no van fer els Borbons amb Xàtiva, és a dir, tornar-la a cremar, ho han fet els sequaços de Font de Mora. Amén.

Font de Mora, Conseller d'Educació.
Font de Mora, Conseller d'Educació.

I ara l’ha tocat a “Bambi” —com diuen els del PP— Zapatero. Blasco “Sempremana” (Bon fitxatge va fer el Lerma! Es va lluir. Per això segueix de senador socialista), Rus “el Malp…” (Malparlat! Què vos pensaveu?) i el “jovencito pelota de las Nuevas Generaciones del PP”, sostenen ben contents la foto del senyor Rodríguez Zapatero boca avall. Com vos veja Font de Mora us envia els comissaris —perdó, inspectors— educatius de la “ínclita provincia de Alicante” i vos obrin un expedient. No, ells mostren la foto de Zapatero invertida perquè tenen poderoses raons. El President d’Espanya és el responsable directe i únic del desastre que és l’economia valenciana. “Pos”, què voleu que vos diga, jo discrepe. Que l’economia del “Levante Feliz” estiga feta un empastre és fonamentalment culpa del Govern del “Levante Feliz”, és a dir, de Camps el Perdonado, de vostés dos i d’alguna dotzeneta més de “mandamasos” comunitaris. Alguna culpa té Zapatero, clar, i fins Obama. Els únic que es lliuren de culpa són els jugadors de la “Roja” (“y gualda con gallina”, per a nostàlgics). Amén.

Blasco, Rus, pelota i Zapatero.
Blasco, Rus, pelota i Zapatero.

Si seguim amb simbologies de penjats i penjadors, jo em quede amb aquesta magnífica pintada de la Sorbona parisina allà pel maig del 68: “Pengeu tots els burgesos de les tripes de la Policia”, però açò és una altra història. Seguirà… o no.

Paris, allà pel maig del 68.
Paris, allà pel maig del 68.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *