La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó en col·laboració amb la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Novelda presenta la segona edició del cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula “La Germandat”, dirigida per Julio Martí Zahonero, protagonitzada per Lydia Bosch i produïda per Green Star Films. Aquest acte, que s’encabeix en l’agenda d’activitats programades per a les Festes de Moros i Cristians, tindrà lloc el proper diumenge 26 de juliol a les 21’30 hores al Parc Auditori Municipal (c/Viriato), i l’entrada és gratuïta.
El regidor de Festes, Iván Ñíguez, ha posat en valor esta iniciativa, tot al·ludint a «l’esforç dels membres de Terres del Vinalopó que promouen la defensa del valencià a través de l’organització d’actes en valencià i així faciliten l’accés a la cultura alhora que difonen productes de qualitat».
Per la seua banda, el president de Terres del Vinalopó, Lluís Gómez, ha volgut agrair a la productora The Green Star Films «el gest d’haver-nos permés projectar esta pel·lícula sense cap cost per a la nostra entitat per tractar-se d’una associació sense ànim de lucre». A més, Gómez ha manifestat la intenció de «col·laborar amb la nova corporació per a portar a terme activitats en valencià i que la nostra llengua tinga una major presència cultural a Novelda».
Per a acabar, el president d’aquesta entitat cívica ha convidat els novelders i les novelderes a vindre a la projecció de “La germandat” perquè «a banda de ser un luxe tindre l’oportunitat de disfrutar del cinema a la fresca, sobretot estos dies de tanta calor, també pot resultar interessant per als aprenents de valencià que d’aquesta manera poden posar en pràctica els seus coneixements».
Sinopsi: “La germandat»
Aquest terrorífic thriller explica la història de Sara (Lydia Bosch, Gran hotel), una popular novel·lista que després de patir un greu accident, és acollida en un monestir apartat al nord d’Itàlia en el qual habita una antiga germandat. Un lloc ancorat en el passat: sense llum, aigua, ni telèfon, on els monjos benedictins, sumits en la foscor, fred i silenci, segueixen estrictament les lleis del cristianisme.
L’escriptora es recupera lentament, els dies al monestir es fan llargs i avorrits, però hi ha alguna cosa que no la deixa dormir: el crit d’uns nens. Sara pregunta als monjos l’origen de les veus, però aquests li convencen que no hi són, ja que allà no s’imparteixen classes des de 1953. Però ja no només són les veus el que la inquieten, sinó el comportament de la germandat que li fa pensar que hi ha un terrible secret sepultat entre les pedres del vell edifici