Petrer organitza diverses activitats per a commemorar l’any Fuster

Exposición_balcones_Año_Fuster

L’any 2023 va ser declarat l’Any Fuster per la celebració del centenari del naixement de l’escriptor valencià Joan Fuster, un dels grans referents de les lletres valencianes del segle XX per la seua aportació en els camps del periodisme, l’assaig i la crítica literària. Per a commemorar aquesta efemèride, la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Petrer ha organitzat diverses activitats.

Una d’elles són les Balconades d’Aforismes de Fuster, ideada per la Biblioteca Municipal de Muro “Francesc de Paula Momblanch” i l’IES Serra de Mariola, amb la col·laboració de Terres del Vinalopó. Les Balconades són un conjunt de 27 llenços amb aforismes (cites que descriuen la realitat d’una forma enginyosa i irònica) penjats en balcons dels carrers Capellà Bartolomé Muñoz i la plaça de Dalt. Els llenços estaran exposats en els balcons fins al 7 de novembre.

La segona iniciativa és una exposició sobre l’escriptor de Sueca, “Fuster, una vida il·lustrada”, cedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on a través de 14 panells es conta la vida i l’obra periodística i literària de Joan Fuster. La mostra estarà oberta entre el 4 i el de novembre, al Forn Cultural, en horari de 18 a 20 hores de dijous a diumenge per a públic general, i als matins (entre el 7 i el 10 de novembre) per als estudiants de Batxiller de Petrer.

Per últim, Vicent Brotons, professor de la UA i veí de Petrer, farà una xarrada a estudiants de 2n de Batxiller dels centres de Petrer, al Centre Cultural, en una data encara per determinar.
En paraules de la regidora de Normalització Lingüística, Sabina Sendra Marco, “Joan Fuster és una referència i un intel·lectual de prestigi dintre de les lletres valencianes que tothom hauria de conéixer, perquè la cultura assagística ens enriqueix i ens fa més crítics”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *