Terres del Vinalopó i ArtCrear estrenen el curtmetratge “L’amor propi” al Centre Cívic de Novelda

La Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i ArtCrear presenten a Novelda l’estrena del curtmetratge de Salvador Ronda, “L’amor propi”, el proper 25 de novembre a les 20 hores al Centre Cívic i Social, amb la intenció de commemorar la Diada contra la Violència de Gènere i sensibilitzar el poble de Novelda sobre aquesta lacra social que, amb el que portem d’any, ens deixa la trista i lamentable xifra de 43 dones assassinades amb crímens de violència de gènere.

curt.amorpropi

La intenció de Terres del Vinalopó amb la projecció del curt “L’amor propi”, que reflecteix tres històries entorn a la superació del maltractament psicològic, és fer visible aquesta deplorable realitat social per a conscienciar la societat i corregir aquest comportament masclista i miserable.

Per a la presentació a Novelda de “L’amor propi”, comptarem amb dos convidats de luxe: el director del curt, Salvador Ronda, i l’actriu Núria Garcia que, a més, han volgut estar hui amb nosaltres.

“L’ amor propi”

“L’amor propi” és un curtmetratge que parla sobre la violència de gènere. Conta la història de tres dones diferents que comparteixen una mateixa història: la superació del maltractament psicològic. Les seues històries es barregen i tenen com a fil conductor imatges oníriques que donen un llenguatge propi a aquest curt.
Aquest curtmetratge té com a objectiu la conscienciació sobre el maltractament psicològic i la millora de l’autoestima de les dones maltractades.

“L’amor propi” és una coproducció de dos productores de la Comunitat Valenciana: Artcrear i Espamedia, i dos associacions catalanes: Sol de Nit i l’Associació Orient&Occident de Tarragona.

El director: Salvador Ronda

Nascut a Callosa D’en Sarrià (Alacant) en 1981. És actor i terapeuta holístic. En l’any 2000 se’n va a Madrid a formar-se com actor a l’escola El Submarino. Per complementar la seua formació, a més, estudia amb Ángel Gutiérrez al “Teatro de Cámara”, a l’escola de veu de Lídia García, i a l’estudi d’Arnold Taraborelli. A l’any 2007 viatja a Mèxic per treballar a la Productora Audiovisual de Fernanda Rivero“Còrnea Films”. En audiovisuals participa al curtmetratge “Mentre tu no estàs” de Fernanda Rivero i s’estrena com a director amb el curt “Soledat”.
L’any 2008 se’n va a Barcelona per treballar com actor en la companyia Sol de Nit en la que va fer tres anys de gira per Espanya. Com a terapeuta s’ha format en Magnifiels Healing per Solange Agrelo Baeta, en l’art mil·lenari de Jin shin jyutsu per Amparo Llorens, en Psicodrama en L’escola de Psicodrama de Barcelona, i en 2012 participa al Kalachakra amb el Dalai Lama. A l’any 2013 dirigeix el curtmetratge “L’amor propi”. Actualment estudia Quiromassatge i Medecina Xinesa. És cocreador de l’espai artístic i terapèutic, Artcrear.

L’actriu: Núria Garcia

Nascuda a Novelda (Alacant) en 1984. És actriu, contacontes i terapeuta teatral. Està llicenciada en Art dramàtic per L’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia i s’ha format en teatre terapèutic en L’Escola Gestual de Barcelona. En 2010, realitza el Máster de Dansa i Art de Moviment de L’UCAM (Múrcia), per ampliar la seua formació artística amb professors com: Eric de Bont, Antón Valén, Toni Cots, Joe Alegado, Janet Novas, Isabel Úbeda i Antonio Fava entre d’altres. Ha treballat com actriu en les següents companyies teatrals: La Ruta Teatro, Nacho Vilar produccions, Lulo Producciones, Icono Teatro, La Nuca Teatro, Distrito Producciones, Fábula Teatro, el Hechizo Teatro y Sol de Nit. En audiovisuals ha participat en diferents curtmetratges: “L’enigma” de Alfredo Navarro, “Dinar familiar” d’Alba Montoya,
“L’amor propi” de Salvador Ronda, i en un episodi de la sèrie de televisió murciana “Històrica”.

A més, realitza formacions de teatre per a nens i adults i és cocreadora de l’espai artístic i terapèutic, Artcrear.

Comparte esta noticia
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>