Superàvit, sí… però a quin preu?

El passat dissabte 13 de març el diari Información titulava en portada «Petrer cierra 2009 con un superávit de 382.000 € en plena crisis». En cas que estes dades siguen correctes, felicitem el govern municipal de Petrer per la seua gestió econòmica ja que és tot un mèrit que en època de crisi una administració pública no tinga dèficit pressupostari.

Ara bé, este tema ens genera també una sèrie de dubtes. S’han derivat factures dels últims mesos de 2009 a la comptabilitat de 2010? Hi ha hagut maquillatge de les xifres presentades pel regidor d’Hisenda? I la pregunta més important: quin preu haurem de pagar les ciutadanes i els ciutadans de Petrer per este «superàvit»? El famós conveni amb Aguas de Alicante, pel qual l’Ajuntament rebrà 2,5 milions d’euros, encarirà la factura de l’aigua?

A banda dels dubtes, els membres del BLOC de Petrer sí que coneixem una sèrie d’explicacions sobre com s’ha aconseguit el «superàvit»: reducció de les ajudes a les escoles esportives municipals, manteniment de la taxa de la brossa… Per posar un exemple que ens afecta als joves, mentre que a Novelda (on governa el BLOC) l’Ajuntament destina 110.000 €  al transport universitari, l’Ajuntament de Petrer només dedica 4.000 €. Sense comentaris.

El BLOC de Petrer està d’acord en la necessitat de moderar la despesa pública, però l’esforç no pot carregar-se a les famílies, a l’educació o als serveis que rebem la gent de Petrer. Per exemple, ningú no recorda que a finals de 2007 l’alcalde i els regidors es van apujar el sou vora un 30%? No seria una bona idea que se’l tornaren a baixar ara que hi ha crisi? Potser així aconseguirem «superàvit» sense que ens isca car als ciutadans.

One thought on “Superàvit, sí… però a quin preu?”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *