Quin final de curs!

Una vegada finalitzat el curs escolar en els diferents centres d’ensenyament valencians, cal fer una valoració sobre la situació actual de l’educació pública, perquè… quin final de curs!

Les retallades i les mesures d’austeritat que l’educació ha patit, i està patint, durant estos mesos han sigut una de les suposades «conseqüències» -per no dir excuses- als problemes de crisi econòmica que estem patint moltes valencianes i valencians. No obstant això, des del BLOC JOVE Petrer, pensem que l’educació ha de ser una de les principals apostes per a traure endavant la situació econòmica.

Retallades en material escolar, falta de pagament de les beques dels menjadors, falta de cobriment de baixes de professorat, augment d’hores lectives als docents, saturació en les aules per l’increment de les ràtios en primària, secundària i batxillerat, acomiadament de professorat a les escoles i instituts, infrastructures inacabades i deficitàries, limitacions en programes de fracàs escolar i reforç i falta de tutories són alguns dels principals problemes que molts centres escolars d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius del País Valencià estan patint per culpa de la incompetència d’alguns polítics.

En en cas de Petrer, a més dels problemes anteriorment descrits que ens afecten de forma directa, recordem, per enèsima vegada, les promeses incomplides del govern local del PP en la reforma i ampliació dels col·legis Reis Catòlics, Virrei Poveda i l’IES Azorín. A més a més, la regidora d’Educació a l’Ajuntament de Petrer ha reconegut recentment que, als instituts del nostre poble, s’eliminaran diversos grups d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i que la xifra de professores i professors acodiadats podria arribar als 30 docents. Fet que provocarà una massificació de les aules i una disminució en la qualitat de l’ensenyament. Tot açò sense oblidar les 176 famílies que enguany no han pogut matricular els seus fills en una escola infantil pública de Petrer per falta d’oferta.

I el responsable d’esta situació fa temps que té nom i cognoms: el Partit Popular, que considera més important un altre tipus de polítiques. Unes polítiques dirigides als sectors privats i, com no, a salvar els bancs, que són, precisament, els vertaders culpables de la crisi econòmica d’este país. Unes polítiques que, a més de no ser rendibles, destrueixen el potencial humà i no són ni representen una aposta de futur en la nostra societat valenciana.

L’educació pública és, juntament amb la sanitat, un dels valors i principis universals bàsics que tota la gent tenim dret a gaudir. Per tant, ja no ens creiem les mentides dels «ajustos» que ens vol imposar el PP en les seues «mesures anticrisi». Els agrade o no, els «ajustos» no són més que retallades que l’educació pública pateix, i només cal anar als centres escolars per tal de conèixer de primera mà tota esta realitat.

Per tant, des del BLOC JOVE Petrer diguem prou a la retirada de fons públics per a l´educació. Hem de fer, entre totes i tots, una aposta directa per a defensar els drets de l’educació, eixir als carrers, manifestar-nos i lluitar sense descans contra totes i cadascuna de les injustícies amb les quals els govern valencià i estatal volen sotmetre el sector públic. Cal animar i fer participar tots els i les joves, mares, pares i tota la ciutadania en general, per tal de denunciar públicament totes estes injúries, ja que, sense una educació pública i de qualitat, no tindrem persones responsables i formades per a viure en una societat de futur.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *