Juventut i treball: factors incompatibles?

Jóvenes trabajando
Jóvenes trabajando

Actualment, la taxa de desocupació a l’Estat Espanyol se situa al voltant del 20,33% i és una xifra terrible per a un país com el nostre. El territori valencià en concret té una taxa de desocupació més elevada que la mitjana estatal, situada en el 23,34%, i a la província d’Alacant superem el 24%. Tot i que a Petrer les xifres de desocupació han abaixat en el últim quadrimestre, encara  hi han a la nostra població 5.548 persones desocupades, en la seua majoria joves.

Clar està que des d’un Ajuntament no es poden fixar unes metes educatives perquè estes són fixades per la Generalitat Valenciana. Però a nivell local, sí que es poden millorar les relacions entre administracions públiques i serveis públics, sobretot si es dota d’unes millors infraestructures i ajudes econòmiques a col·legis i instituts. Estes ajudes econòmiques han de tenir dos objectius clars: d’una banda major inversió sobre associacions vinculades al col·lectiu educatiu; i d’una una altra ajudes directes sobre el mateix estudiant, ja que sempre sol ser el més oblidat encara que siga qui més atenció i recursos necessite. Perquè sempre són les persones joves les que sofreixen més la situació de desocupació i, per aquest motiu, la joventut ha de ser capaç de lluitar per ella mateixa i intentar que la situació canvie a nivell general. Però tot açò, només serà possible amb l’esforç i la unitat d’una joventut preparada per al futur i per a la vida laboral. Els estudis i l’educació han de ser la base essencial dels propers anys i s’ha d’educar la joventut de manera que siga capaç d’afrontar amb garanties el procés, cada vegada més costós, d’emancipació i assoliment d’autonomia plena.

Algú que sembla que no existeix a Petrer és l’estudiant universitari, que està totalment oblidat per part de les institucions locals. Si ens parem a pensar, eixe estudiant necessita desplaçar-se diàriament a Alacant, Elx o a altres ‘ciutats universitàries’ en una periodicitat més o menys regular i, per este motiu, seria interessant que el nostre ajuntament dotara este alumnat d’ajudes econòmiques al transport universitari. Pel que fa a incentivar la inserció laboral de joves a Petrer, volem mostrar el nostre descontentament amb l’actual política de favoritisme i de fer, de l’ajuntament, la major empresa d’un poble. Si sempre adjudiquem a les mateixes empreses, estem aconseguint que molta gent se’n vaja del poble, que la gent formada i titulada abandone Petrer com a residència habitual. Si no tenim en compte la preparació d’esta joventut, convertirem esta població en una via directa a regalar el talent de les joves petrerines i joves petrerins, com a una tòmbola i això solament és propi d’un equip de govern sense compromís per a la joventut.

Per això, des del BLOC JOVE Petrer volem donar nous aires en la gestió municipal de la matèria i treballarem per una joventut ferma i intel·ligent, que compte amb el suport municipal per a enfilar un nou model de poble, com ja han donat a conèixer recentment el BLOC de PETRER, proposant un model alternatiu en polítiques de joventut que estarà basat en aspectes fonamentals com la participació i gestionar la regidoria de joventut a través d’un conveni de col·laboració entre el nostre Ajuntament i el Consell de la Joventut de Petrer, perquè es dote a este últim dels mitjans econòmics i logístics necessaris per a la gestió del àrea, així com la creació d’un Pla Jove Local que implique totes les regidories del nostre Ajuntament perquè contribuïsquen, treballant de manera transversal, a millorar les polítiques de joventut.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *