Educació per a la precarietat

El dia 1 de març ha entrat en vigor el decret que el Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el primers dies del 2012, que suposa una nova agressió a l’ensenyament i a tot el sector públic i als serveis que es presten. No és el primer atac. Al llarg de gairebé dues dècades, els poderosos que governen el nostre país des de València han aplicat l’estratègia de la gradualitat a l’ensenyament: privatitzacions, concertacions, precarietat amb barracons, flexibilitat amb molts interins, retards i eliminacions de beques…

Però ara estem patim el major atac de la història recent. Pretenen estalviar més de 1.000 milions d’euros de forma fàcil, retallant salaris i reduïnt fins a la màxima mediocritat els serveis públics, com és l’educació, però també sanitat, administració general, justícia, cultura… Aquesta política de la Generalitat Valenciana, al més pur estil autoritari, aplana el camí per a acomiadar fins a un 25 % del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa afectarà a milers de persones, augmentarà les xifres de l’atur i baixarà la qualitat de l’ensenyament públic (i també de la sanitat, serveis als majors, cultura…). Ja,ja,ja! L’ocupació primer, deien. Mentida.

Per tant, és una burla a la ciutadania escoltar i llegir paraules dels poderosos i dels seus acòlits del PP negant la realitat i culpabilitzant-nos als ciutatadans de la precarietat que ells han creat. Són cartes que únicament pretenen desviar la nostra atenció dels problemes importants i des canvis que estan decidint les èlits polítiques i econòmiques.

En concret, a la nostra ciutat de Petrer estem patint aquesta política de la precarietat i els acólits únicament es dediquen a falsejar la realitat de la nostra educació pública. Què fan davant el llarg retard de l’abonament de les beques de menjador, de les ajudes de transport escolar, del bono infantil, de la pròxima anul·lació del bono-llibre, de la falta de susbtitucions de les baixes per malaltia… Res, no fan res. Fum. Polítiques de pur marketing.

Sí, presenten projectes de reforma en campaya electoral i després s’obliden. I els barracons augmenten al C.P. Virrei Poveda, les condicions indignes creixen a l’IES Azorin o es renta la cara al C.P. Reis Catòlics i es diu que així està bé, res de remodelació en profunditat.

Decreten una Educació per a la Precarietat que augmentarà el fracàs escolar als centres educatius públics. I a Petrer els nostres regidors del PP miren cap a un altre costat i es dediquen a mentir.

 

 

One thought on “Educació per a la precarietat”

  1. Gracies a les politiques del PP- grands i ruinosos projectes, corrupció i malversació de diner públics, ens troben en esta crítica situació. Tenen diners per a pagar el rebut de la llum del aeroport de Castelló i als 7 empleats que trevallen( lo que no saben es en que trevallen), per al canon de la Fórmula 1, per a pagarli un milloná mensual a la directora del ruinós Palau de les Arts, i així un llargísin etc. Pero no tenen DINERS per a pagar el que deuen a les escoles e instituts valencians.!Quina vergonya i que pandilla de inútils gobernants! Si volen retallar que acomençen per els seus solds. Que per el que han fet, i continuen fent, no tendríen ni que cobrar! I aixó que TORNEN TOT EL QUE ENS HAN FURTAT. Ja hu va dir M.Oltra: no falten diners sobren xorizos!.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *