Beques: menys diners i per a menys persones

“l’educació és l’arma més poderosa que pots usar per a canviar el món” (Nelson Mandela)

El ministre Wert torna a posar traves al sistema de prestacions públiques per a poder cursar estudis en l’educació pública. En l’esborrany del nou decret de la LOMQE -Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa- divideix l’accés a les subvencions entre una quantia fixa reduïda i una altra, que dependrà del nombre de crèdits aprovats, de la nota mitjana del o la sol·licitant, de la nota mitjana del total d’alumnat beneficiari i del pressupost en beques disponible en eixe moment.

A més, s’eleva el percentatge d’assignatures que ha d’aprovar l’alumnat fins al 100% dels crèdits matriculats, es reduïx la dotació d’instituts i universitats sense compensar el deute ja existent amb l’administració i s’apuja la quantitat de crèdits que l’estudiantat ha d’aprovar fins el 90%, posant més condicionants per poder ser becada o becat.

Des del BLOC JOVE Petrer, pensem que es tracta d’una vertadera enganyifa. Després d’haver augmentat desmesuradament les taxes, vam denunciar l’increment constant de barreres d’accés a l’estudi per als i les joves que, a més de patir una exclusió del mercat laboral per culpa de la crisi causada pels bancs i governants còmplices,  veuen atacat un dret tan bàsic com és la possibilitat de formar-se.

No ens enganyem, l’únic objectiu d’estes mesures és crear una societat d’elits, on unes poques persones aconsegueixen totes les ajudes públiques i altres es veuen condemnades a buscar-se la vida. Pensem que tota persona jove ha de poder iniciar i, més  important encara, poder finalitzar la formació en aquell àmbit docent que vulga. Amb estes reformes, s’expulsa qui no està en el cim del rendiment acadèmic, i açò té unes conseqüències desastroses tant per a la qualitat del treball a nivell general com per a la societat sencera. La impossibilitat de compaginar feina i estudis, l’ofegament de les famílies, que no poden pagar l’educació als seus fills i filles, l’estrés provocat en l’alumnat per la desesperació de no poder seguir cursant la carrera si no aprova el 100% dels crèdits, etc..

Ja n’estem patint les conseqüències, ja que enguany han sigut una gran quantitat de joves del País Valencià que han vist amenaçada la seua continuitat a les universitats o que han hagut de deixar d’estudiar per no poder fer front als pagaments que això implica. A la llarga, açò provocarà gent menys formada en llocs de treball més precaris. Així mateix, l’educació és la base d’una societat lliure i conscient, i el ministre Wert ha decidit plantar batalla contra este fet, com demostra la LOMQE amb un major grau d’espanyolisme i de presència catòlica als nostres centres.

Menys diners i per a menys persones és el que definiria la línia ideològica del Partit Popular -i que també seguia el PSOE-. Per tant, des del BLOC JOVE Petrer, com a organització juvenil que aposta per una educació lliure, igualitària, de qualitat i en valencià, condemnem tant estes mesures com la tònica general dels successius governs, que han apostat per la societat d’elits com un element diferenciador al nostre país. Seguirem fent presència als carrers i seguirem comptant amb el teixit associatiu de l’educació com a arma per a reivindicar que ningú no es quede sense poder estudiar.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *