25-N, dia internacional contra la violència de de gènere, dia per dir: ja n’hi ha prou!

Amb este manifest, BLOC-Compromís per Petrer es vol sumar als actes contra la violència de gènere que hui, dia 25 de novembre, es celebren arreu del món en contra de la violència de gènere. Este tipus de violència representa una xacra social que no entén ni d’edat ni de nacionalitats, ni del nivell econòmic ni cultural.

Este any, en l’Estat Espanyol, han sigut 75 les dones assassinades pel simple fet de ser dones. Este fet horrible, la mort d’una dona, que ens causa estupor cada vegada que apareix a les notícies, sols representa la punta de l’iceberg, ja que són moltes més les dones que, ara mateix, estan sent maltractades psicològicament i física a mans de les seues parelles.

Sovint les dones maltractades reben l’ajuda d’assistència social massa tard, i moltes d’elles, per por o per represàlies, no ho denuncien. Altres ho fan quan ja no poden més. Per a poder vençer esta por, les dones maltractades han de sentir el compromís i la solidaritat de les persones que l’envolten.

Per a construir una societat més justa es necessita un canvi d’actitud, sobretot de la gent més jove, que eduque amb altres valors, més respectuósos i ensenye recursos per actuar davant conflictes. Per a eradicar la violència masclista, cal començar amb l’educació, perquè l’educació en igualtat és l’eina bàsica per a transformar la societat. L’escola, la familia, els veïns, els amigues i amics, tots tenim el nostre paper per a ajudar acabar amb la violència de gènere.

Ningú de nosaltres pot donar l’esquena al problema, la igualtat no és només cosa de les dones, sinó una necessitat irrenunciable de tota la societat i només amb el compromís de totes i tots serà possible un futur sense violència masclista.

És per tot això, que el BLOC-Compromís per Petrer vos anima a actuar cada dia en cada poble del territori valencià per eradicar aquest tipus de violència: denunciar a qualsevol maltractador i sobretot a ajudar a les victimes, eixir al carrer per visibilitzar el problema, acudir a cursos i xarrades de formació per fer-nos cada dia millors persones.

I especialment hui, dia internacional contra la violència de gènere vos demanem que participeu a tots els actes, manifestacions, concentracions, marxes convocats als pobles i ciutats. En el nostre cas, estarem presents a la manifestació d’Alacant, que tindrà lloc hui dijous a la Plaça Calvo Sotelo a les 19:00 h. De la mateixa manera, a Petrer, es faran concentracions i es llegiran manifests per dir ja n’hi ha prou. Hem fer visible la gravetat del problema, mostrar a les víctimes que no estan soles i demanar a les institucions mesures més efectives i més valentes contra la violència masclista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *