14N: El perquè d’una Vaga General

Des que va entrar al Govern d’Espanya, el Partit Popular presidit per Mariano Rajoy està portant a terme unes polítiques que atempten contra la classe treballadora i considerem que ja ha arribat a límits insostenibles. A més, després de molts anys d’especulacions i grans beneficis, la banca i les multinacionals, els vertaders culpables de l’actual crisi econòmica, han demostrat que la situació no només és inviable a nivell social, sinó que tampoc aguanta cap tipus de democràcia, ni participació ciutadana, ni tan sols la seua democràcia burgesa.

A través del FMI (Fons Monetari Internacional) i el BCE (Banc Central Europeu), les grans fortunes han fet del deute la seua nova arma a Europa per a seguir avançant en la seua guerra particular de classes i han convertit els governs dels estats europeus en els executors de les agressions més dures a la classe treballadora de la història recent, aplicant privatitzacions i retallades de drets i llibertats socials que han costat dècades d’aconseguir. Al País Valencià, la pobresa està arribant a límits inimaginables, la desocupació supera les 708.000 persones -més del 28% de la població valenciana- i els desnonaments, acomiadaments i agressions a les treballadores i els treballadors es succeeixen dia rere dia.

Esta Vaga General naix com a resposta a la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat realitzada pel Partit Popular, que deixa al País Valencià a la cua de les inversions per a 2013 -amb127,9 € per cada habitant valencià, un 43% per davall de la mitjana espanyola, que se situa en 225,5 € per habitant-, amb retallades en serveis públics com educació, sanitat, atenció i protecció social, dependència, etc., però també contra els efectes de la contrareforma laboral del PP en matèria de retallades i privatitzacions, etc. Esta contrareforma implica, entre d’altres qüestions, acomiadaments més barats, convenis col·lectius més dèbils, precarització dels contractes de formació i pràctiques que afecten els més joves i, en definitiva, l’empitjorament substancial de les nostres condicions laborals.

Davant esta pèrdua tan escandalosa de drets en tots els àmbits de la societat, imposada en gran mesura per la dictadura dels «mercats», que no són més que els propietaris de bancs i multinacionals, només hi ha una solució possible: les mobilitzacions cíviques que planten cara d’una forma reivindicativa, però pacífica, a l’actual situació.

Per tots estos motius, el BLOC JOVE Petrer, junt amb el col·lectiu del BLOC-Compromís per Petrer, animem a totes les ciutadanes i ciutadans a participar en la pròxima Vaga General del 14 de novembre convocada pels sindicats i resta d’agents socials. La societat civil valenciana ha de participar de totes les mobilitzacions i assenyalar els culpables d’esta estafa anomenada crisi i continuar reinvindicant la defensa de les llibertats, els drets socials i una economia al servei de les persones. Mentre el PP continua rescatant bancs, el nostre lema és i serà #RescatemPersones.

 

2 thoughts on “14N: El perquè d’una Vaga General”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *