Sergi Cremades no volverá a presentarse como candidato a las próximas elecciones municipales

El portavoz del grupo municipal Sí Podem en el consistorio local, Sergi Cremades, ha comparecido hoy para anunciar su retirada de la política en las próximas elecciones, y por lo tanto no repetirá como cabeza de lista o ocupara puesto destacado.

SERGI CREMADES SE DESPIDE
Cremades alude a la coherencia en su marcha: «La política en las instituciones ha de tener una fecha de caducidad».

 

Acompañado por la ejectuiva del partido y sus compañeros del grupo municipal, Cremades, que ha destacado que seguirá activo como militante de base en Podem, ha leído una carta de despedida en la que expresaba sus motivos para tomar esta importante decisión. Dice así:

Amb aquesta carta vull transmetre la meua decisió de fer un pas al costat i no tornar a presentar-me a la reelecció com cap de llista o membre destacat d’una possible i desitjada candidatura unitària des de baix i a l’esquerra per a Petrer.

Com ja he fet públic en diverses ocasions, el fet de fer política en les institucions era un «estat» amb temps de caducitat. No concebés la participació en la política institucional com una professió.

Al mateix temps faig complir amb el codi ètic que personalment m’he marcat. En aquest temps d’incerteses cal practicar la coherència. És també un exercici de responsabilitat.

a meua decisió de participar, fa ara mateix 4 anys, parteix d’un compromís amb la ciutadania que va patir la crisi/estafa. La dedicació al treball municipal, com sap tot el que em coneix, ha sigut sempre més del requerit, més del necessari. Va començar fa cinc anys, quan em van proposar presentar-me com a candidat a les eleccions europees, aquelles on PODEMOS va traure 5 diputats. He invertit molt de temps, molt de treball i estudi, l’objectiu dels quals ha sigut millorar la qualitat de vida de la gent, sobre tota la gent més vulnerable, democratitzar la institució més propera i apuntalar el canvi necessari des d’un municipalisme alternatiu. He hagut de fer molts sacrificis tant en l’àmbit personal i familiar com professional, però no em penedisc de res, m’emporte molta experiència, xicotetes victòries i grans satisfaccions de ser útils, «col·lectivament» a la ciutadania, al poble.

Falta molt que fer i no tot des de dins. A les limitacions innates a una institució del règim, s’uneixen les pròpies d’un moviment polític i social amb voluntat ferma de transformar la societat però amb feblesa dins d’aquesta. Això ha de canviar, s’ha de corregir amb un projecte i una orientació política de ruptura clara i com no amb renovació. És per això que cal donar pas als companys i les companyes, totes elles amb la preparació i la motivació requerida, per portar a Podem Petrer, amb més força si cal, a transformar la nostra realitat local.

Però el meu compromís pel canvi a Petrer i la lluita per un món millor es manté intacta, i no deixe res, tot al contrari, només canviaré de trinxera. En acabar el mandat en maig de 2019 donaré més prioritat a la lluita política i social des del carrer, als moviments socials, com a militant de base de Podem Petrer. Com reivindiquem, fer política no és només la que es fa a les institucions.

Espere haver estat a l’altura i haver sabut interpretar bé el mandat dels 1500 petrerins i petrerines que van dipositar la seua confiança en nosaltres i personalment en mi com a portaveu de grup. Encara que segueix pensat que el compromís polític ha de ser col·lectiu, seguint la premissa per la qual «si no fas política, algú la farà en contra teua». És per tant necessari que tota la ciutadania, en un moment de sa vida prenga partit. També espere haver interpretat, aplicat i representat el projecte polític que vam aprovar entre tota l’organització de manera participada i democràtica.

Estic molt agraït a tots els companys i companyes que m’han acompanyat en aquesta històrica aventura de prendre el cel (institucional) per assalt. La llista seria llarga però em detindré en Fran Martínez, el secretari de grup amb el qual s’ha forjat una amistat que va més enllà del pla polític i en les meues companyes de la corrent Anticapitalistes, cofundadora de Podem, també aquí en Petrer i sense la qual no haguera sigut possible aquest projecte.

Per últim, vull agrair l’esforç que ha fet «Sí-Podem Petrer» i, «Podem Petrer» per construir una organització que té tot el futur al davant i tot per guanyar. Des d’aquí una gran abraçada a tots i totes les meues companyes i molts ànims i suport a les que, ara, aneu a donar el pas a la primera línia. Ha sigut un honor.

Salut i revolució… permanent

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *