Petrer acull la I Festa Valor ‘Passeig de rondalles’ en honor a l’escriptor i lingüista castallut per la seua gran vinculació amb la ciutat

Cartel-Enric-Valor-Postpuesto

El diumenge 10 d’abril, a les 11 hores se celebrarà la I Festa Valor “Passeig de rondalles” en honor de l’escriptor castallut Enric Valor, per la seua gran vinculació amb la ciutat de Petrer. La ruta literària discorrerà pel barri antic, on els contacontes Luis Abad i Almudena Francés, amb Vicent Brotons d’introductor, aniran contant rondalles, la majoria del gran escriptor i gramàtic.

L’activitat, organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística juntament amb la Universitat d’Alacant (UA), començarà en la plaça de Dalt, on Vicent Brotons, veí de Petrer i expert en Enric Valor, farà una introducció de l’acte. A continuació, començarà el passeig, que pararà al carrer Arquet del Castell, on Luis Abad, també petrerí, contarà la rondalla “Joaneta aventurera i el ruc sabut”, de Francesc Gisbert. En finalitzar, els assistents aniran cap al carrer del Castell, on Almudena Francés contarà “El mig pollastre”, d’Enric Valor. Una vegada al carrer Mare de Déu, la mateixa Francés narrarà “I queixalets també”, i en la replaceta del Caragol, al carrer Major, Luis Abad contarà ‘El jugador de Petrer’.

La participació en l’acte és gratuïta i els interessats en l’activitat han d’acudir a la plaça de Dalt a les onze del matí.

Enric Valor i Vives va nàixer a Castalla el 22 d’agost de 1911 i va morir a València el 13 de gener de l’any 2000. És un dels autors en valencià més coneguts i llegits per estes terres. «Enric Valor sempre va tenir una especial estima al poble de Petrer, i així ve reflectit en la seua obra «Narracions de la Foia de Castalla» mitjançant concretes referències al nostre poble. El poeta sempre va recordar amb nostàlgia les excursions amb els amics i les caceres de tardor per Petrer. Sempre va recordar Petrer, i prova d’això és la rondalla titulada «El jugador de Petrer»», afirma María Carmen Rico en el seu llibre «Els carrers de Petrer».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *