Normalització lingüística promociona el valencià en forns i fruiteries amb paraules genuïnes de Petrer

Reparto_bolsas_tela_promoción_valenciano(1)

La Regidoria de Normalització Lingüística ha posat en marxa una campanya de promoció del valencià en forns, fruiteries i verduleries que té com a element promocional el vocabulari típic de Petrer.

En concret, des de la regidoria s’estan repartint bosses de tela amb el vocabulari típic referit als forns, fruiteries i verduleries. Segons ha explicat la regidora de l’àrea, Sabina Sendra, “són paraules típiques de Petrer com “albercoc, coca a la pala, coca de frità, facegures, gatxamiga, meló de l’aigua, meló de l’olor, la berena, lletuga, panís i tomata”.

Sendra ha explicat que “l’objectiu de la campanya és donar visibilitat al valencià en un àmbit tan quotidià i pròxim per a veïnes i veïns com són forns, fruiteries i verduleries de la nostra ciutat”, i ha afegit que “què millor que fer-ho, a més, amb paraules genuïnes de Petrer”.

La mateixa regidora i el tècnic de Normalització Lingüística, Jordi Giménez, van començar al final de la setmana passada el repartiment de les bosses en els establiments comercials.

A més d’esta campanya, des de la regidoria, a principis de desembre, com és habitual, es repartiran les cartes als Reis d’Orient per a l’alumnat de 3 a 8 anys dels centres educatius del municipi, “amb la finalitat que treballen el valencià de manera lúdica, enviant als Reis d’Orient els seus desitjos de regals”. Així mateix, abans de Nadal, la regidoria també repartirà als comerços cartells i etiquetes de rebaixes en valencià.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *