Cinema en valencià als centres educatius de Petrer

La regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Petrer continua oferint iniciatives per al foment del valencià dins de les aules dels centres educatius del municipi.Segons ha explicat la regidora de l’àrea, Sabina Sendra “l’adopció, fa un parell d’anys, de l’horari continu per part dels col·legis de la nostra ciutat ha fet necessari omplir de contingut les vesprades per a l’alumnat que va en aquest horari als col·legis i, en aquesta línia, des de la regidoria tractem d’aportar continguts interessants”.

En aquest cas, la nova proposta oferida des de la regidoria als centres escolars és “La Cinemateca”, una selecció de pel·lícules en valencià perquè els col·legis puguen veure en línia de manera il·limitada durant tot el curs 2020-21. Es tracta de pel·lícules diferenciades per cicles educatius que, a més, inclouen dossiers didàctics amb activitats per a treballar a l’aula i “estimular la creativitat i l’esperit crític en relació a valors socials i la formació en llenguatges audiovisuals”, segons ha matisat la regidora.

D’aquesta manera, “a més d’oferir un nou recurs per a cobrir l’espai lúdic de les vesprades, amb les fitxes didàctiques reforcem l’aprenentatge del valencià, aprofitant el format audiovisual per a apropar la nostra llengua als més xicotets”, en paraules de Sendra. Es tracta d’una iniciativa que està subvencionada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *