Primeres Jornades Gastronòmiques «Compartim Cultures»

compartim cultures - Senegal(1)

Aquest dissabte 2 de febrer, l’Assemblea Popular d’Elda i Petrer organitza, conjuntament amb l’Sko-bar i el Musik Club, les Primeres Jornades Gastronòmiques «Compartim Cultures». L’esdeveniment començarà a les 13.30 en el restaurant Sko-bar (Petrer) amb un bufet lliure on podrem provar diferents plats populars de la gastronomia senegalesa, i acabarà en el Musik Club (molt prop del restaurant) amb la realització d’un taller de música, ritmes i danses africanes, impartit per l’associació cultural ‘Arte Sin Fronteras’ d’Alacant.

«Compartim Cultures» és una iniciativa que naix de la necessitat de teixir una xarxa intercultural que genere espais on trencar els tabús i prejudicis que tenim cap a les realitats culturals d’altres parts del globus, «i que potser no són tan diferents a les nostres», expliquen des de l’Assemblea .» De les més de 4600 veïnes i veïns d’Elda i Petrer de procedència estrangera, prop de 400 provenen del continent africà. És una raó més que suficient per a acostar-nos a conéixer els costums que enriqueixen les nostres ciutats, i obrir les nostres a aquestes comunitats, en un exercici de solidaritat, empatia i aprenentatge mutu. Per això, aquesta trobada amb el poble del Senegal serà la primera de moltes: l’Equador, Síria, Líban, Palestina, la Xina, Mèxic, Algèria, Sàhara, Rússia, Colòmbia… i alguns més per confirmar».

Com l’aforament on es realitzaran les activitats és limitat, es recomana a les persones interessades en l’esdeveniment adquirir el tíquet-menú amb antelació (10 euros de preu), en el propi restaurant Sko-bar o en Copinstant Copisteria (al costat de l’Ajuntament de Petrer); xiquets menors de 7 anys entren gratis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *