Pacte local per l’ecomobilitat

Recentment, un projecte estrella de l’administració autonòmica i dels governs locals d’Elda i Petrer, el tren elèctric, ha sigut qüestionat pels redactors del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Elda, Petrer i Monòver. Els experts contractats per la mateixa administració autonòmica conclouen que l’ús diari del nou transport urbà elèctric previst (que es calcula en 2.040 viatgers, la meitat dels necessaris) no justifica la inversió prevista de 35 milions d’euros. Els Verds ja assenyalàrem quan es presentà el primer esborrany d’aquest Tram, que per a les característiques urbanes i la població de les ciutats d’Elda i Petrer, era un malbaratament econòmic fer aquesta infrastructura, quan les necessitats socials són altres (salut, educació, dependència…)

Reproducción virtual del puente sobre el río Vinalopó, obra necesaria para el autobús guiado.
Reproducción virtual del puente sobre el río Vinalopó, obra necesaria para el autobús guiado.

Els redactors del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible donen les claus al greu problema de la mobilitat motoritzada de les nostres ciutats: potenciar l’autobús urbà públic. Aquest mitjà de transport urbà es una de les prioritats dels Verds, perquè pot disminuir la greu congestió de les vies urbanes i també pot disminuir les emissions de diòxid de carboni per a respirar aire net i sense riscos per a la salut. D’aquesta manera contribuiríem a la baixada dels gasos d’efecte hivernacle i contribuiríem a aconseguir rebaixar el 20% el CO2.

Per això plantegem un pacte local per l’ecomobilitat, del qual volem destacar-ne la millora de la qualitat i quantitat del transport públic urbà d’autobús:

Augmentar les línies i la freqüència de pas amb microbussos.

Adequar els serveis de transport públic a les necessitats socials i connectar la ciutat i els centres públics més utilitzats: centres de treball, polígons industrials, eixos comercials, centres educatius, de salut o ciutadans.

Estendre la xarxa d’autobussos per tal de donar cobertura a les necessitats de transport entre les cases i els llocs de treball (bàsicament polígons industrials).

Crear una línia nocturna els caps de setmana per a la joventut.

Criteris econòmics adequats (preus raonables i bono bus assequible).

Promoure els vehicles públics menys contaminants.

One thought on “Pacte local per l’ecomobilitat”

  1. Cuando quiero utilizar el autobús urbano nunca sé cuando pasará. A veces me toca esperar media hora. Además, cuando voy a trabajar no tenga más remedio que coger el coche porque si no llego tarde siempre. Me gustaría mucho que las líneas se ampliasen y pasasen más autobuses, pequeños para que no se atasquen como ocurre algunas veces.
    En vez de pensar los señores del pp en grandes obras multimillonarias ¿porqué no piensan en soluciones pequeñas que beneficien la vida de las personas corrientes, aunque se tengan que gastar poco dinero?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *