Manifest Guanyem Petrer

Ha arribat el moment d’un temps nou per a la política local. Ha arribat el moment d’un Petrer per a la ciutadania. Ha arribat el moment on el 99% de les persones és més important que l’1% de l’oligarquia econòmica i política.

Vivim temps de canvis profunds. Aprofitant el context de crisi, els poders econòmics i polítics han emprés una oberta ofensiva contra els drets socials, ambientals i humans del 99% de les persones. Durant anys hem patit l’arrogància, la prepotència i el menyspreu d’unes elits que se senten impunes. Unes elits que han governat de manera arbitrària, amb opacitat, corrupció i malversació. Ha estat una constant el nepotisme i l’amiguisme en càrrecs, negocis i atribucions. Aquests governants caducs que s’han enriquit amb polítiques neoliberals, ens forcen al 99% de la ciutadania a la precarietat, a l’atur, als desnonaments, a la incertesa, al desmantellament de la sanitat i l’educació pública de qualitat, a la destrucció ecològica, a les retallades socials, de drets i llibertats.

Diguem prou! Fins ací hem arribat! És temps de canvi i ho anem a fer nosaltres. L’anhel de democràcia directa, deliberativa i participativa, és cada vegada més intensa a les places, al carrers, a les xarxes socials i també a les urnes. Creem en una rebel·lió democràtica per a Petrer. La ciutadania devem recuperar el poder, el protagonisme, per així construir una ciutat, una societat, un món a imatge i benefici de tothom i de la natura.

Volem un canvi polític, econòmic, social i ecològic del model actual -caduc, elitista i corrupte. Volem un canvi cap a pràctiques i polítiques d’interés comunitari, que beneficien a la majoria. Volem una ciutat més acollidora, més solidària, més sustentable, que no privatitze els serveis essencials, que no regale el patrimoni municipal. Volem una ciutat que fomente l’economia social i de proximitat, l’autogestió dels béns i serveis, que desenvolupe les energies i el transport ecològics. Volem una ciutat que cree espais de trobada, que facilite el desenvolupament dels moviments socials. Volem una societat laica. Volem que s’invertisca més i millor en cultura, en educació, en vivenda, en espais verds. Volem que els nostres majors gaudisquen del descans que es mereixen i al temps ens puguen transmetre tots els seus coneixements. Volem una ciutat igualitària, transparent, habitable, que respecte el medi ambient i el nostre patrimoni.

Volem una ciutat que promoga l’honestat dels governants. S’ha de posar fi a l’acumulació de càrrecs, limitar els sous i mandats, impulsar agendes transparents i establir mecanismes efectius de control dels responsables públics. Volem un nou contracte ètic entre ciutadania i représentants. Volem una autèntica democracia directa, que obligue els representants a manar obeint. Volem rescatar la democràcia dels clans polítics i de les seus xarxes clientelars que la mantenen segrestada. Volem un Petrer que fomente la democràcia directa, l’equitat social, la justicia ambiental i la igualtat de gènere. És un repte difícil, ambiciós, però al mateix temps apassionant.

Tenim una oportunitat històrica de bastir un projecte comú, de sumar i multiplicar esforços i il·lusions, de cooperar amb generositat i diversitat, de sentir-nos participants en igualtat per a canviar l’ajuntament de Petrer. Per això, per dignitat i per responsabilitat, impulsem aquesta Convocatoria Ciutadana Municipalista de confluènza, amb vocació guanyadora, de majories. Una candidatura engrescadora, amb presència als carrers, als barris, als llocs de treball, al món de la cultura, que ens permet transformar les institucions en benefici de la gent.

Malgrat la duresa de la crisi i l’ofensiva de la casta, s’ha obert una escletxa històrica que hem d’aprofitar. Haurem de caminar preguntant i haurem de fer-ho sense por. Vivim temps excepcionals que exigeixen iniciatives valentes i creatives. Si som capaços d’imaginar altra ciutat, tindrem el poder de transformar-la.

Per nosaltres, per les persones que ens han precedit en aquest afany i per les que vindran, ha arribat I’hora de demostrar que és possible construir una ciutat diferent. Ha arribat el moment de guanyar Petrer.

2 thoughts on “Manifest Guanyem Petrer”

  1. Desde luego buenas son las perspectivas para que se produzca el esperado cambio politico total.
    La declaración de ilusiones de futuro es utópica pero posible.
    ¿ Y porqué no guanyem ?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *