«El tancament de RTVV és un dels atacs més grans de la nostra història al valencià»

“L’actual model de Ràdio Televisió Valenciana no ens identificava a una bona part de la societat valenciana, però desmantellar i tancar RTVV és intolerable”, ha assegurat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

La societat valenciana té el dret bàsic de comptar amb uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, plurals, lliures i en valencià. Des de l’entitat cívica es considera que aquestes premisses no s’acomplien actualment, que la manipulació, la propaganda del PP i la manca de transparència informativa regien des de fa anys RTVV.

No obstant, el canvi de model per tindre uns mitjans de comunicació públics i dignes de tots els valencians i les valencianes no es pot produir amb aquest atemptat directe de la Generalitat Valenciana a un dels puntals de qualsevol societat democràtica que aspira a tindre un espai comunicatiu basat en la llibertat d’expressió.

El 23 de novembre de 2013 s’acompliran 30 anys de la Llei d’ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar RTVV ha estat una contribució aberrant per commemorar tres dècades d’una llei necessària, però que ha estat bandejada i marginada des de l’Administració valenciana habitualment. L’anunci del tancament de la nostra ràdio televisió pública n’és una mostra molt clarificadora.

“Els valencians i les valencianes ens quedem orfes de mitjans de comunicació en valencià. No tenim premsa escrita, ni ràdios, ni televisions que parlen en la nostra llengua. L’ensenyament, comptant també amb tots els entrebancs que ens posa el Govern valencià, no pot ser l’únic àmbit per aconseguir la normalització del nostre màxim tret d’identitat i tancar un espai comunicatiu públic com RTVV suposa un greu revés per aconseguir aquest objectiu”, s’ha destacat des de l’entitat cívica.

Amb aquest decisió, la Generalitat Valenciana ha aconseguit desmantellar completament qualsevol iniciativa de remuntar un sector audiovisual en valencià. Ha aconseguit enfonsar els col•lectius valencians implicats: productores audiovisuals, empreses de doblatge, actors i actrius, etc, que han treballat durant molts anys de valent creant produccions valencianes en la nostra llengua.

Així mateix, Escola Valenciana se solidaritza amb els treballadors i treballadores de RTVV que des de dins de la corporació comunicativa pública han lluitat per, simplement, fer la seua feina en la nostra llengua.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *