Constitució: no a una reforma express

Recentment, PSOE i PP han decidit pactar la reforma de la constitució espanyola per limitar el deute públic. La intenció és clara: els qui han creat el deute públic, ara prohibeixen que en el futur altres governs puguen recórrer a eixe mecanisme… El súmmum de la hipocresia! Esta reforma constitucional obri el pas, encara més, a fer negocis a costa dels drets socials, a les futures privatitzacions dels serveis públics i al desmantellament de l’estat del benestar.

I no podem oblidar, que tant el PSOE com el PP han estat els grans responsables de l’endeutament de l’estat i d’altres administracions, tant autonòmiques com locals. No podem ni volem oblidar que eixe endeutament ha estat per “ajudar” la banca, o per a organitzar «grans events» que no aporten cap benefici a la societat, o per a reduir els impostos als rics (no oblidem, per exemple, que hi ha tipus de societats com les SICAV que tributen només un 1%).

Esta reforma constitucional duta a terme pels dos partits majoritaris –el PSOE i el PP–, amb el vist-i-plau dels poders fàctics –les organitzacions empresarials i els bancs–  nega la sobirania del poble i s’oposa a un debat democràtic i a la consulta per mitjà de referèndum. Per a ells, la democràcia equival a una mera gestió dels assumptes públics, sense la participació real de la població en els assumptes que l’afecten.

A més, també ens trobem amb les darreres mesures aprovades pel govern espanyol contra la crisi. Unes mesures que  precaritzaran, més encara, el mercat laboral i que afectaran molt negativament a les persones joves, les dones i els immigrants. La pròrroga fins als 30 anys del contracte de formació només aconseguirà precaritzar més l’accés dels joves al mercat de treball. Esta mesura, junt a la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals, no servirà per la creació d’ocupació estable i de qualitat ni per reduir la taxa de desocupació, sinó per a retallar els drets de les treballadores i els treballadors.

En resum, esta nova reforma laboral, junt a la reforma de les pensions, el pla de rescat de la banca,  l’augment de l’IVA (un impost que castiga a les persones de renda mitjana i baixa) o la reforma constitucional per limitar el dèficit públic responen als interessos dels especuladors financers i els grans bancs que continuen obtenint beneficis mentre que la majoria de la ciutadania continua perdent drets i pagant els efectes de la crisi.

Per això, des del BLOC JOVE Petrer, a banda d’un referèndum just que done veu a totes les forces polítiques representades en l’hemicile, escollides democràticament per la ciutadania, pensem que calen altres mesures i altres polítiques per enfrontar-se als mercats, els grans especuladors. I, com no, cal la mobilització continuada de les treballadores i treballadors i del conjunt de la població en contra de totes estes mesures antisocials.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *