Motius per assistir a les manifestacions del 23 d’octubre

Escola Valenciana, FAPA-València, FE CCOO PV, Intersindical Valenciana STEPV, Sindicat d’Estudiants PV, EUPV, Els Verds PV, Front Estudiantil PV, BEA, Plataforma tots som Cremona,  Acció Cultural País Valencià (ACPV), València Laica, Podem Educació PV i el grup Compromís han presentat en roda de premsa la convocatòria de manifestacions per l’ensenyament del pròxim 23 d’octubre.

 Les manifestacions pretenen explicitar  les retallades en l’educació pública i els efectes extremadament negatius de l’aplicació de la LOMCE al nostre sistema educatiu. Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, s’ha pronunciat en els següents termes:“A la nostra escola no es poden suprimir de forma indiscriminada unitats educatives en valencià. La nostra escola, la del poble, la dels valencians i les valencianes, vol un plurilingüisme real. És l’escola dels pares i les mares implicats, l’escola dels docents que treballen per garantir la millor educació possible a l’alumnat. La nostra és una escola de proximitat, humana, participativa, que no vol estar burocratitzada ni ofegada pel control policial de l’Administració educativa. Volem que la Conselleria potencie les comunitats d’aprenentatge, les noves tecnologies, la sostenibilitat medi ambiental, l’aprenentatge basat en metodologies que fan ciutadans crítics i amb capacitat de reflexionar i pensar el món. La nostra ha de ser una escola integradora, amb una formació continuada dels docents, amb materials pedagògics d’avantguarda, amb serveis i infraestructures pròpies del segle XXI. La nostra escola ha de ser riquesa, patrimoni, història i arrel”.

“Res del que he exposat s’adequa al que fa la Conselleria encapçalada per M. José Català, que ha iniciat aquest curs de forma aberrant. Tenim una consellera que s’ha carregat la immersió lingüística del País Valencià sense ets ni uts. Una consellera que vol imposar l’ensenyament monolingüe en castellà i privar l’alumnat de la riquesa de dominar dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglés. Una consellera que ha volgut ser la pionera en l’aplicació de la LOMCE, la Llei del ministre José Ignacio Wert. La llei que passarà a la història com la més retrògrada de la democràcia en matèria educativa. Maria José Català és sinònim de fracàs escolar. José Ignacio Wert és sinònim de balafiament educatiu. Perquè l’escola pública es cosa de totes i tots, Escola Valenciana assistirà a les manifestacions del 23 d’octubre a València i Alacant. Eixirem al carrer per explicitar que l’alumnat valencià es mereix la millor educació possible, un dret bàsic pel qual s’ha de lluitar quan els governats no estan a l’altura de la societat a la qual han de servir. Perquè la nostra escola no es toca: consellera i ministre dimissió”.

mani23_totes

Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la i la nova llei d’educació, LOMCE, ens mouen de nou a eixir a paralitzar el sistema educatiu i a eixir al carrer a manifestar-nos.

Hem patit un inici de curs catastròfic, calor a les aules, infraestructures nefastes, falta de professorat: s’han eliminat 5.000 professors places de professorat. Estem patint l’augment de ràtio en les aules, la supressió de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre d’altres qüestions.

El sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita i voluntat s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació.

Per tant la societat civil ha d’eixir de nou al carrer en contra de la política educativa del govern estatal i autonòmic per a demanar la dimissió del Ministre Wert però també la de la Consellera Mª José Català. I cal cridar ben fort que tot i que la LOMCE estiga aprovada, la comunitat educativa no la vol, no la volem i volem que es derogue.

Així les entitats convoquen a la vaga i les manifestacions per al pròxim dijous 23 d’octubre a les 18.30h a València i a Castelló i a les 18’00 hores a Alacant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *