Més de 3.000 escolars participaran en la “XIII Setmana pel valencià” de Petrer

Dijous que ve 6 de febrer arranca la “XIII Setmana pel valencià 2020”, activitat organitzada per la regidoria de Normalització Lingüística dirigida principalment a estudiants de Petrer, però també per al públic en general.

Tal com han informat la regidora de l’àrea, Sabina Sendra, i el tècnic de Normalització Lingüística, José Diego Vicente, està previst que, des del dijous 6 fins al divendres 21 de febrer, al voltant de 3.000 alumnes dels centres educatius de Petrer participen en les deu activitats programades.

Sendra ha expressat que “des de la regidoria entenem que els escolars de les nostres comunitats educatives, tant de col•legis com d’instituts, necessiten ampliar els continguts amb activitats extraescolars. No és molt habitual veure una pel•lícula, veure una obra de teatre, un espectacle de titelles…”

“Encara que la majoria de les activitats estan concertades amb l’assistència d’alumnes de primària i secundària, a excepció de la cerimònia de lliurament de premis del concurs de relats, sempre hi ha seients buits perquè el públic puga assistir a cadascun dels actes”, ha puntualitzat José Diego.

Cartell-Setmana-pel-valencià-2020

Dins de l’àmplia programació, per a l’alumnat de primària s’ha programat una actuació de titelles, un espectacle de pallasso i màgia a càrrec de l’artista local Quique Montoya i diverses projeccions de la pel•lícula d’animació «En Ralph destrueix internet». En el cas de les activitats dirigides a secundària, destaquen la projecció de la pel•lícula «Pelé. El naixement d’una llegenda»; la representació de l’última obra escrita per

Shakespeare, «La Tempestat», de l’Aula de teatre de la Universitat d’Alacant; una xarrada sobre estratègies publicitàries a càrrec del professor de la UA Joan Perujo; i, finalment, una trobada literària amb Gràcia Jiménez, guanyadora de fa dues edicions del premi Paco Mollà de poesia en valencià, qui parlarà del seu llibre «Sango Tani. La vall del Corall».

XXIII EDICIÓ DEL CONCURS DE RELATS JUVENILS EN VALENCIÀ DE GÈNERE FANTÀSTIC

El divendres 21 de febrer, tindrà lloc la cerimònia de clausura, amb entrada lliure, on es coneixeran els guanyadors de les tres categories de la «XXIII edició del concurs de relats juvenil en valencià de gènere fantàstic», concurs que enguany ha tornat a batre rècord de participació amb més de 400 relats presentats, la qual cosa suposa un 15% més que en l’anterior edició.

José Diego Vicente ha subratllat que “en els relats participants d’enguany es respira la sensibilitat mediambiental de les noves generacions, ja que molts dels relats fantàstics giren o tenen com a fil conductor el canvi climàtic”.

Durant la cerimònia, els assistents podran gaudir d’un espectacle creat pels artistes locals Begoña Tenés i Lluis Abad.

PROGRAMACIÓ COMPLETA (Del 6 al 21 de febrer de 2020)

– Dijous 6 de febrer a les 11.00 h: Encontre amb l’escriptora Gràcia Jiménez que ens parlarà del seu llibre “Sango Tani (la vall de Corall)”. Dirigit als estudiants de 1r cicle de l’ESO, al Teatre Cervantes

– Dilluns 10 i dimarts 11 de febrer a les 9.15 i 11.45 h: Projecció de la pel•lícula “Pelé, el naixement d’una llegenda” (107 min.). Dirigida als estudiants de 1r cicle de l’ESO, al Centre Cultural Municipal.

Sinopsi: “Pelé, el naixement d’una llegenda” narra la joventut del futbolista brasiler i la seua ascensió a la fama, així com el seu lideratge en la selecció que va conquistar el Mundial de futbol de 1958. És la *història d’un xic que va abanderar les esperances i els somnis de tot un país en dirigir a l’equip brasiler a la seua primera Copa del Món, i convertir-se així en una llegenda.

– Dimecres 12 de febrer a les 11.00 h: Teatre per a adults, amb l’obra “La tempestat”, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant. Dirigida a estudiants de 2n cicle de l’ESO, al Teatre Municipal Cervantes.

Descripció: “La Tempestat” és l’última obra que va escriure William Shakespeare. En aquesta funció es mostra una nodrida amalgama d’emocions i sentiments humans. Els personatges viuran una experiència màgica en una xicoteta illa que els canviarà la vida per sempre.

– Dijous 13 de febrer a les 11.00 h: Conferència “Estratègies de la publicitat: la llengua i altres recursos per a enganyar o per a convéncer?”, per Joan M. Perujo Melgar, professor del Departament de Filologia Catalana de la UA. Dirigida als estudiants de BAT i Cicles Formatius, al Centre Cultural Municipal.
Descripció: Presentació de les estratègies retòriques i els recursos expressius que es fan servir en els anuncis publicitaris, sempre posats al servici de la finalitat persuasiva (intentar convéncer els clients) dels textos de la publicitat.

– Dilluns 17 i dijous 20 de febrer a les 9.15 i 11.45 h: Projecció de la pel•lícula “En Ralph destrueix internet” (116 min.). Dirigida als estudiants de 3r cicle de Primària, al Centre Cultural Municipal.
Sinopsi: “En Ralph destrueix Internet” ix dels recreatius, i s’endinsa en el món inexplorat, expansiu i emocionant d’Internet. Ralph i la seua companya Vanellope hauran de jugar-s’ho tot viatjant per les xarxes a la cerca d’una peça de recanvi que salve «Sugar Rush», el videojoc de Vanellope.

– Dimarts 18 de febrer a les 9.30 i 11.00 h: Teatre de titelles “A través del temps” (60 min.) realitzat per la companyia Entucole. Dirigida als estudiants de 1r cicle de Primària, al Teatre Cervantes.

Sinopsi: Pablo i Rosi troben un estrany rellotge, una antigalla que pareix no funcionar, però només ho sembla. Quan intenten tornar a casa s’adonen que han quedat atrapats en el temps i no malgastaran aquesta oportunitat.

– Dimecres 19 de febrer a les 9.30 i 11.00 h: Espectacle de pallasso i màgia “Caracol Magic Clown” a càrrec de Quique Montoya (60 min.). Dirigit als estudiants de 2n cicle de Primària, al Teatre Cervantes.

– Divendres 21 de febrer a les 20.00 h (Entrada lliure): Lliurament de premis del “XXIII Concurs juvenil de relats en valencià de gènere fantàstic”, amb la presència de tots els guardonats i la representació d’un espectacle en la cerimònia de lliurament a càrrec de Begoña Tenés i Lluís Abad, al Centre Cultural Municipal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *