L’obra «Quan camin

El diputat de Cultura Juan Bautista Roselló ha presentat este matí «Quan caminàrem la nit», l’obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2012 que convoca anualment la Diputació d’Alacant. Joanjo Garcia, natural de València, és l’autor guanyador de la XVIII edició d’este certamen literari, considerat un dels més importants de la Comunitat en llengua valenciana. L’acte ha sigut presentat pel diputat de Cultura Juan Bautista Roselló i ha comptat també amb la presència de l’escriptor, que s’ha alçat amb els 17.000 euros del premi, així com de l’editor de Bromera -empresa encarregada de l’edició del llibre- Josep Gregori.

Roselló, el qual ha anunciat que l’any que ve la Diputació d’Alacant incrementarà fins als 20.000 euros la dotació econòmica del premi, ha destacat que publicar un llibre és molt important però molt més, és fer-ho en valencià. El Premi Enric Valor és un dels premis més significatius de la literatura valenciana i, per això, la Diputació d´Alacant continua apostant per ell i per la forma noble d´escriure novel·les.

Amb prop de 190 pàgines, l’obra correspon a la col·lecció ‘L’Eclèctica’ i gira entorn d’un secret familiar que s’amaga després dels interrogants de la nit del 23-F. Es tracta d’una novel·la amb forta càrrega històrica que, a través d’una trama d’intriga i suspens, llança una mirada crítica a un episodi del passat que va ser decisiu per a la transició d’Espanya i la construcció de l’actual sistema democràtic.

Per la seua banda, Garcia hi ha assenyalat que el llibre tracta de fer un judici generacional de la transició espanyola partint d’una història familiar i inclou, òbviament, aspectes polítics, històrics i sentimentals. La novel•la recorre tres generacions, la guerra i dos històries paral•leles que coincideixen la nit del 23-F.

En esta edició han concorregut un total de 30 novel·les, huit més que l’any anterior, de les quals vint-i-dos procedixen de la Comunitat Valenciana – nou d’Alacant, deu de València i tres de Castelló-, quatre de Barcelona, dos de Tarragona i dos de les Illes Balears.

Joanjo García

Joanjo Garcia Joanjo Garcia va nàixer a València l’any 1977, és llicenciat en Història i, actualment, es dedica a l’animació sociocultural. Al llarg de la seua trajectòria professional ha treballat com a professor de Secundària a Catalunya i ha publicat diversos contes. «Quan caminàrem la nit» és la seua primera incursió en el món de la novel·la.

Membres del jurat

El jurat d’esta edició ha estat compost pel diputat de Cultura Juan Bautista Roselló, el qual ha exercit com a president, pels diputats provincials Javier Sendra i María Elena Albentosa, així com pels escriptors i crítics literaris Ramón Baldaquí, Rosa Llorens, José Ferrándiz, Lluís Alpera i Rafael Poveda que han actuat com a vocals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *