En marxa «El Mural», un programa de ràdio mensual per Internet de Escola Valenciana

El programa radiofònic El Mural es va posar en marxa el passat dilluns 2 de juny. Es trata de una iniciativa d’Escola Valenciana i està realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV conformat per dos tècnics i tres redactors-productors. Són professionals de Ràdio 9, que s’han compromés de forma voluntària a fer un treball molt acurat.

Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Iñaki Maxkiaran.

01_elmural_escolavalenciana_org - copia

La propia Garrigòs ha declarat que «després de 24 anys fent ràdio, l’agost de 2012 van fulminar de la graella de la programació de Ràdio 9 l’informatiu cultural Alta Fidelitat. Des d’aleshores que no havia tingut l’oportunitat de construir. Tots els components de l’equip, ens estimem aquest mitjà de comunicació tan pròxim, tan màgic, tan immediat. Escola Valenciana ens ha oferit l’oportunitat de fer ràdio amb total llibertat donant prioritat a les creacions culturals del nostre país. Estem treballant amb molta il•lusió. Escola és una entitat cívica que aglutina milers de valencians des de diversos col•lectius. És una força viva. Admirem i respectem la seua tasca i ens sentim orgullosos d’anar amb ells agafats de la mà».

El president d’Escola Valenciana ha volgut expressar l’agraïment a l’equip del programa: «Estem molt satisfets amb el resultat de la primera entrega de «El Mural». Estem immensament agraïts a Amàlia, Xelo, Pau, Esther, Pepe i Iñaki, perquè estan fent Escola Valenciana de la millor manera que sabem: davant de micros oberts a la llibertat d’expressió».

El Mural és un programa radiofònic mensual, d’una hora de durada, que parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d’intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col•lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa.

«El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna, malgrat les mesures unilaterals de Fabra que ens han deixat un mapa sonor i visual sense veu per al valencià», ha declarat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Amàlia Garrigós ha avançat els continguts del primer programa, que es podrà escoltar a partir de dilluns 2 de juny: «En aquesta primera edició, El Mural dóna veu als xiquets del CEIP Cremona que justament hui porten 100 dies amb les seus nits tancats. És tracta d’una tertúlia molt colpidora que us recomane escoltar atentament. Dramatitzem un relat del Premi Sambori. Per fer-ho, hem ajuntat les veus de la sèrie de Canal Nou Bola del Drac, que va marcar tota una generació de xiquets. És tracta dels actors Francesc Anyó i de les germanes Mari Carme i Míriam Giner, del grup Carraixet. Fem una passejada per les novetats editorials i musicals; conversem amb Pep Gimeno Botifarra que és el protagonista del documental El cant de les arrels; entrevistem a Orxata, la banda més original de casa nostra que ens ha cedit la sintonia… i uf… Haureu de gaudir dels sons de El Mural perquè hi ha un treball de realització molt acurat que us emocionarà, espere que tant com ens emociona a nosaltres».

El  programa es pot seguir en esta direcció: http://www.escolavalenciana.com/categories/index/534/el-mural-programa-de-radio.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *