Visca el transfuguisme

Post2PDF   Por José Antonio Villora en Opinión

Fa prou de temps vaig llegir una afirmació que us trasllade per si de casvos pot servir. Deia així: “Qui fa ús dels seus drets no perjudica ningú”. I mentres la llei no diga el contrari, l’acta de representant polític, diputat o regidor, tant se val, pertany a la persona a la qual, com a membre d’una llista electoral, hem donat el vot. Sembla correcte que el representant pot fer ús del “seu” vot com millor li parega, en tant la legislació no arreplega el mandat imperatiu i mai no se li va advertir ni va firmar cap compromís en el sentit que hauria de sotmetre la seua voluntat a un designi superior. Fa ús, per tant del seu dret, i no perjudica ningú.

És, si més no, gratificant vore cada cert temps com algun dels membres de l’equip de govern d’alguna ciutat, tan avorridament unificat, tan pobrament monopensant, tan acrític i tan poc original o creatiu en el seu discurs, trenca la monotonia del “siseñor, recontrasiseñor” i podem escoltar, encara que breument, la seua veu dissonant del “coro de los grillos que cantan a la luna”.

Ens diuen els qui han estat fins ara companys seus i que hagueren posat la mà en el foc per ells i per la seua fidelitat inamovible al partit, que ho fan (els trànsfugues) per diners. Potser ens volen convèncer que, pel contrari, la seua ferma intenció de continuar en el poder té motivacions diferents a les econòmiques, que les aspiracions que els mouen són només les del servei al poble. I fa la impressió que l’edil que els ha traït ha patit una transformació repentina; de les lloances de pocs dies abans, en que la seua gestió dels assumptes municipals era exemplar, passem a rebre la imatge d’una persona sense principis, mercenària i al servei del millor postor. No falta qui pensa que sí, que era com la pinten els qui foren correligionaris seus, però fonamentalment per no desentonar de la gent amb la qui estava.

Podríem dir en desgrat dels trànsfugues que tots ho són en bona mesura. De l’apropament al poble que es manifesta en les èpoques electorals per part dels que formen les candidatures, de les promeses i la comprensió dels problemes ciutadans de que fan gal·la quan demanen el nostre vot es “transfuguen” en un grup de gent apartada del poble, que viu una realitat distinta a la de la majoria i que es preocupa més de pujar-se el seu salari que de resoldre els problemes comuns.

De totes formes hi ha un aspecte que em resulta curiós en estes circumstàncies. Un grup acusa l’altre d’incapacitat per a governar en benefici del poble, d’anquilosat en el poder, de manca d’iniciativa i tot un seguit d’acusacions relatives a la ineptitud, la qual cosa els obliga a plantejar una moció de censura. L’altre es defensa i atribuïx la moció de censura a interesos espuris, aprofitament dels traïdors, compra de vots i manca de respecte a la voluntat popular i tot un seguit d’acusacions relatives a la manca de principis.

I jo, que en la resta de qüestions rarament estic d’acord amb els qui fan aquestes afirmacions, ara, en aquest cas, pense que tenen raó.  L’un i l’altre.

Comenta la noticia

Política de Privacidad


Artículos

Diputación de Alicante organiza una carrera y una marcha por el Maigmó con motivo del Día de las Vías Verdes

via-verde

El plazo de inscripción para participar en esta actividad, que tendrá lugar el próximo domingo 4 de mayo, ya está abierto

Asociaciones

Éxito de participación en la observación de los Amigos de la Astronomía en Las Carmelitas de Elda

11-Carmelitas-AMBIENTE

El colectivo eldense celebró el 11 de abril una actividad astronómica en el colegio de Elda a la que acudieron cerca de 200 personas.

Imágenes

Así es el cartel anunciador del Desfile Infantil 2014

desfile infantil

El diseñador local Carlos Bellod ha dado el protagonismo, no podía ser de otra manera, a las rodelas, “que destacan en color sobre fondo gris”. El desfile será el domingo 11 de mayo, con su recorrido habitual.

Noticias

La Asociación de Comerciantes sortea 18 regalos en su campaña del Día de la Madre

mail cartel dia de la madre 2014

Desde mañana y hasta el 11 de mayo, los clientes pueden participar en el sorteo rellenando las papeletas que se entregan con cada compra.

Oferta cultural

Cocina con sabor: macarrones con atún

1

Receta básica y que puede sacarnos de más de un apuro…Acompáñala con una ensalada y fruta.

Reportajes

La gran colección de libros de Elda y Petrer vuelve al Horno Cultural

cartel-iv-edicion-feria-de-autores-del-valle

Del 26 de abril al 4 de mayo, el Horno Cultural acoge una semana de encuentros literarios, con presentaciones, ponencias, documentales y casi 400 títulos del valle a la venta. Es la IV Feria de Autores del Valle.

Sexualidad

Ocho meses de deseo

Durante ocho meses se cruzaban de vez en cuando por la calle, siempre en la misma calle. Él iba hacia la biblioteca y ella a su casa.El primer día que se encontraron, se quedaron ambos sin aliento, fue un cruce de miradas, muy profunda; deseo, pasión, sexo

Videos

La nube de densa niebla que cubrió Alicante

nube-de-niebla-en-la-albufereta

En la playa de la Albufereta se vivió el pasado lunes un fenómeno natural, producido por el contraste entre dos aires (uno frío y otro caliente), que provocó una densa nube, más parecida a una niebla, que “se tragó” a algunos edificios, levantando la curiosidad -y el desconcierto- entre turistas y vecinos.