- Petreraldia.com – Noticias de actualidad de Petrer y su comarca - https://petreraldia.com -

Tres anys de la #PrimaveraValenciana

Ara fa tres anys del naixement de la Primavera Valenciana, una protesta que es va transformar en resposta social contra les insuportables retallades en educació i, en definitiva, contra la destrossa que estava patint l’Estat del Benestar per part de la Generalitat Valenciana.

La joventut de l’IES Lluís Vives, indignada per la situació, va organitzar concentracions pacifiques al carrer Xàtiva contra la situació precària de l’Educació Pública. No obstant això, la policia va passar per damunt dels drets fonamentals carregant contra la joventut mobilitzada sense motiu, detenint alguns dels i les estudiants que allí es trobaven.

Les protestes es van fer cada vegada més massives, responent la societat contra les injustes càrregues policials i contra la greu situació de retallades en els serveis públics. Les càrregues policials van seguir endavant i, cada dia, el nombre de detingudes i detinguts es va fer major.

Finalment, 350.000 persones es van manifestar el dissabte 25 de febrer de 2012 contra les retallades del Consell de la Generalitat Valenciana pels carrers de les comarques d’Alacant, València i Castelló demanant la dimissió de Paula Sánchez de León com a responsable política de les desmesurades càrregues policials.

Són 3 anys d’aquella Primavera Valenciana de 2012 i, certament, la situació actual de l’educació i, per extensió, dels serveis públics, han continuat patint atacs per part del Consell de la Generalitat Valenciana i del Govern de l’Estat Espanyol.

Però la #PrimaveraValenciana no va acabar en aquell gelat febrer de 2012. Eixa primavera  continua, ha estat present durant estos tres anys amb la participació massiva de la societat civil valenciana contra les injustícies que patim cada dia les valencianes i els valencians per culpa dels qui volen acabar amb l’Educació Pública.

Per tant, des de JovesPV-Compromís Petrer tenim una convicció: aquella #PrimaveraValenciana donarà els seus fruits el pròxim 24 de maig i eixa primavera contribuirà a fer possible el canvi valencià que tant necessitem i ens mereixem. Perquè la primavera va vindre un dia per a no anar-se’n mai més.

 

Joves PV-Compromís Petrer