#LlibertatMaternal

Recentment, el govern estatal del Partit Popular va aprovar la reforma de la Llei d’Avortament. La reforma, impulsada pel ministre Gallardón, torna a retallar drets i llibertats. Esta vegada ens toca a les dones, restringint la nostra llibertat reproductiva i retornant al tractament que es feia de l’avortament als anys 80. Els motius establits per esta reforma no escolten la Unió Europea ni la ciutadania i provoca fer-nos retrocedir fins a uns supòsits amb unes exigències molt més restrictives que les de la llei de 1985.

La promesa electoral de reforma de la Llei d’Avortament del PP, una de les poques promeses que tenen intenció de complir, elimina els terminis en la interrupció voluntària de l’embaràs. A partir d’ara, les dones només podrem interrompre la gestació en cas de violació o de greu perill per a la salut materna o del fetus, ja que s’ha establit una de les legislacions més restrictives de la Unió Europea. A més, les menors d’edat no podran interrompre el seu embaràs si no és amb consentiment patern.

Al segle XXI, el Partit Popular ens deixa en una de les situacions que més limiten la llibertat reproductiva de la història de la democràcia i del conjunt europeu, i aboca a les dones als avortaments clandestins en condicions inhumanes, que inclús les poden portar a la mort, o deixar-ho en mans del poder adquisitiu per poder anar a l’estranger a realitzar la intervenció. Cap dona gaudeix amb l’avort, una de les desicions més importants i complicades de la nostra vida, si així ens veiem obligades.

D’esta manera, en un estat on les retallades ens deixen sense sanitat pública de qualitat, on les ajudes socials als col·lectius més necessitats han disminuït i on la pobresa augmenta cada dia, ens imposen a la força ser mares. Ens trauen el dret a decidir sobre el nostre propi cos, ens obliguen a assumir les responsabilitats i els gastos que suposa ser mare, ens retornen a èpoques passades i, en definitiva, tornen a aplicar les bases del patriarcat tutelant la llibertat femenina i situant-nos com a ciutadanes de segona per no poder decidir per nosaltres mateixes.

El BLOC JOVE Petrer, com a organització juvenil defensora de la igualtat, es posicionem totalment en contra d’esta barbàrie social i legislativa. Per això, recolzem els col·lectius feministes en el reclam de la llibertat pel que fa a la interrupció voluntària de l’embaràs. Ens manifestem totalment a favor de la llibertat de les dones sobre el seu propi cos i sobre la seua pròpia vida. Perquè les dones no som un objecte que dóna vida, sinó persones lliures que decideixen donar-la. Per a la total concepció de la dona com a subjecte autònom i lliure, i per la llibertat d’elecció i la protecció sanitària: avortament lliure, universal i digne!

Comparte esta noticia
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>