Abandonats, retallats i cremats

S’apaguen les flames als boscos del País Valencià, però els ànims continues caldejats. Després del foc que devorà milers d’hectàrees a Cortes de Pallàs, les Alcubles, Penàguila, la Torre de les Maçanes…  la gent afectada i la ciutadania demana responsabilitats. Més enllà de les imputacions per imprudència, moltes veus assenyalen com a culpables als governs del PP i les seues bestials retallades al pressupost dedicat a la prevenció i l’extinció d’incendis. Una reducció que enguany és del 14 %. Però cal recordar que la reducció es remunta a anys enrere. Per exemple, en cinc anys la Generalitat Valenciana ha reduït un 75 % les ajudes al voluntariat ambiental.

Juan Ponce, diputat verd de la coalició Compromís a les Corts Valencianes, ha viscut en primera persona els incendis i la reiterada negligència del govern del PP. I a les seues declaracions destaca la inoperància i responsabilitat dels actuals governants davant la catàstrofe ecològica dels grans incendis d’aquest estiu. Agreujats amb la mort de persones. Agreujats amb la mort de milers d’animals.

Juan Ponce, diputado en Les Corts del Grupo Compromís
Juan Ponce, diputado en Les Corts del Grupo Compromís

Aquesta situació es veia venir des de fa anys i ningú ha fet res per evitar-la. Darrere aquestes catàstrofes ecològiques que són els incendis dels boscos, hi ha deixadesa política, negligència i desinterès de les administracions cap a les comarques rurals i muntanyenques. Els municipis, les diputacions i la Generalitat hauran d’assumir la seua responsabilitat. Les persones que, com ha quedat demostrat, no estiguen preparades per gestionar una situació com la viscuda, han de renunciar al seu càrrec i, si no és així, demano la sua dimissió.

Els governs del PP, a Madrid, a la Generalitat Valenciana i als ajuntaments, no contents amb els incendis forestals, atien les flames socials amb infinites retallades educatives, sanitàries, culturals, esportives, de dependència, etc., etc., etc. Fabra i tots els seus que governen són responsables davant la ciutadania i davant la justícia de les flames socials i forestals. Són responsables per promoure mesures polítiques que abandonen, retallen i cremen a la ciutadania i als boscos.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *