28-J: diversitat sexual

El proper dimarts 28 de juny té lloc a molts pobles i ciutats de l’Estat Espanyol  el Dia Internacional de l’Orgull LGTB, també conegut com Dia de l’Orgull Gai (en anglés, gai pride) en una jornada que comporta una sèrie d’esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals i transsexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals. L’elecció d’este dia per dur a terme esta celebració no és casual, ja que és la data en què es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, Estats Units) de 1969, fet que marque l’inici del moviment d’alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar, en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals d’importància (esdeveniments massius o eleccions polítiques), o bé commemorar altres efemèrides locals d’esdeveniments per a els homosexuals. Ací, esta celebració se sol traslladar al cap de setmana més proper d’esta data, per tal d’aconseguir una major afluència de públic.

I és durant el trancurs d’esta celebració on podem veure, any rere any, una major diversitat de persones, independenment quina siga la seua condició sexual, símbol de l’augment de la tolerància cívica cap a estos col·lectius i les seues reivindicacions. Perquè, al contrari que ocorria fa uns quants anys, on els únics col·lectius que assistien a estes celebracions eren els mateixos col·lectius LGTB, ara es pot veure, amb tot tipus de normalitat, mares i pares amb els seus xiquets i xiquetes, famílies senceres, persones majors – que durant la seua joventut no van viure la llibertat d’expressió – i, en definitiva, una demostració de convivència i d’igualtat en tots els sentits.

En l’actualitat, una vegada superades les lleis que penalitzen les pràctiques homosexuals a molts països del món, reivindiquem la despenalització a la resta del món i d’altres assumptes en els quals hi ha discriminació contra els homosexuals, com la legalització del matrimoni homosexual o l’establiment de les famílies homoparentals (adopció de fills per homosexuals), a més de denunciar l’homofòbia encara existent.  Perquè la noció bàsica de l’«orgull gai» és que cap persona, en una societat moderna com la nostra, ha d’avergonyir-se del que és, qualsevulga que siga la seua orientació sexual.

En els últims anys, moltes d’estes reivindicacions se centren en els drets de les persones transsexuals, les més vulnerables, ja que no tenen fàcil l’accés a un lloc de treball, per la transfòbia de molta gent, fomentada moltes vegades per la mateixa sanitat i educació pública; i que molta gent ha de “conviure” amb un cos que no considera com a seu, tan sols perquè no té diners per a fer una operació de canvi de sexe.

Per tant, des del BLOC JOVE Petrer, manifestem el suport al Dia Internacional de l’Orgull Gai (en el qual també hi participen altres col·lectius de persones com les lesbianes, els bisexuals i els transsexuals), on la idea que es vol transmetre és més bé la d’una dignitat intrínseca de cada ésser humà, que no s’ha de veure afectada ni per la conducta ni per l’orientació sexuals. Sol·licitem a la sanitat pública valenciana que assumisca íntegrament el procés de reassignació sexual, tal i com ja fan a altres comunitats autònomes com Andalusia i Madrid, i que no considere una patologia la transsexualitat i homosexualitat en tots els manuals de salut mental, penalitzant totes les editorials que ho manifesten. Seria, a més, convenient la posada en marxa de polítiques actives d’inserció laboral i s’acabe amb este estigma social i més polítiques de prevenció en salut per al col·lectiu LGTB, especialment pel que fa al VIH. També reivindiquem una escola “sense armaris”, on els i les joves LGTB puguen participar en llibertat, amb una major implicació de la societat en la visibilitat lèsbica i el final dels prejudicis cap a les persones bisexuals. Per últim, volem que l’Ajuntament de Petrer done el seu suport a tots aquells col·lectius que, pacíficament, lluiten per a la igualtat dels gais, lesbianes, homosexuals i transsexuals (CLGS, Lambda, FELGT, Arco Iris…) i plantege la possibilitat de realitzar activitats informatives i de sensibilització conjuntament amb ells.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *