Finalitza la IV Setmana pel Valencià

La IV Setmana pel Valencià va finalitzar ahir amb la clausura de l’exposició “Enric Valor, el valor de les paraules”, una mostra itinerant organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la vida i obra del genial gramàtic i escriptor de Castalla. Hi van assistir alumnes de centres de Secundària de Petrer i públic general. Va ser una setmana d’actes molt completa, amb tres conferències, totes de professors de la Universitat d’Alacant (i patrocinades per esta), teatre, contacontes i un monòleg.

El dimarts 12 a les 12 hores, al Centre Cultural, Joan Perujo va oferir una dissertació sobre el tema de Troia en la literatura amb el títol “Les llegendes de la Guerra de Troia a través de la literatura: d’Homer a la nostra literatura”. En el mateix lloc, de vesprada, a les 20.30 Joan Borja va parlar sobre l’origen de moltes llegendes populars valencianes en una conferència titulada “La ruta de les llegendes”. Fou una xarrada molt amena que es va fer curta per als assistents per la gran erudició del conferenciant acompanyada d’un gran sentit de l’humor.

A l’endemà, el grup teatral CRIT va realitzar tres representacions (dos de matí per a centres de secundària i una per a públic general, a les 20.30) del clàssic medieval “L’espill”, de Jaume Roig. A pesar de la complexitat del text, els actors van saber actualitzar genialment una obra plena d’ironia i amb un tema, desgraciadament, d’actualitat com és la misogínia.

Dijous a les 12 hores al Centre Cultural, Vicent Brotons, veí del nostre poble, va parlar il·lustrant amb nombroses diapositives sobre la vida i obra d’Enric Valor, un magnífic gramàtic i escriptor de rondalles i novel·les que tingué una gran relació amb Petrer i Elda. De fet, una de les seues rondalles, “El jugador de Petrer”, està basada en la nostra població. A la vesprada, escolars de 3r i 4t de Primària disfrutaren al Teatre Cervantes amb les divertides històries dels contacontes Llorenç Giménez i Carles Cano, que adaptaren rondalles d’Enric Valor per al públic més menut.

Per últim, la IV Setmana pel Valencià va acabar amb el ja clàssic lliurament de premis del Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, que enguany complix la catorzena edició. L’acte es va amenitzar amb els destrellatats esquetxos d’El Nati, que van fer partir-se de riure els assistents.

Comparte esta noticia
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

BÚSQUEDA POR TEMA:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>