Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2015

L’estreta col•laboració entre la Xarxa Vives i Escola Valenciana fa possible la consolidació de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.
Les universitats d’Alacant, Jaume I i València acolliran les fases locals de la Lliga al País Valencià. Es tracta d’una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. El tema de debat de l’edició enguany és Els diners fan la felicitat?

La fase final de la competició, que compta també amb la participació d’instituts de Catalunya i Andorra, tindrà lloc a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Salt (el Gironès), els dies 27 i 28 de març de 2015, a continuació de l’onzena Lliga de Debat de Universitari de la Xarxa Vives.
Els equips dels centres de Secundària i Batxillerat que vulguen participar, poden formalitzar la seua la inscripció a través d’aquest formulari en línia fins al 20 de desembre de 2014.

Què és la Lliga de Debat?

Una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.
L’activitat té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

Quins objectius té?

Fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Qui pot participar?

La participació en la competició està oberta a l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat dels centres. Cada equip participant ha d’estar format per un mínim de 3 persones (2 oradors i 1 investigador) i un màxim de 5 persones (2 oradors i 3 investigadors).
Els equips han d’estar representats per un capità – tutor designat pel centre.

Cada centre ha d’estar inscrit com a participant a una universitat de la Xarxa Vives, que és on competirà contra els equips d’altres centres que s’hagen adscrit a la mateixa universitat de referència.

Com es desenvolupa la competició?

La Lliga consta d’una fase eliminatòria i d’una final. L’eliminatòria es disputa entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat, que serà qui acollirà la competició. L’organització serà responsabilitat d’Escola Valenciana, amb el suport de la Xarxa Vives d’Universitats.

El guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passarà a la final absoluta, que se celebrarà coincidint en lloc i dates amb la final de Lliga de Debat Universitari de la XVU. Enguany, 2015, la final tindrà lloc a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Salt (el Gironès), els dies 27 i 28 de març de 2015, a continuació de l’onzena Lliga de Debat de Universitari de la Xarxa Vives

Com es desenvolupa la Lliga?

Els equips no coneixen quina posició han de defensar, a favor o en contra, fins a uns minuts abans de començar cada enfrontament. Un equip de jutges decideix quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent possible.

Llocs on es desenvolupa la Lliga Debat 2015 

Alacant: Seu Ciutat d’Alacant i Club Diario Informacion

Castelló: Universitat Jaume I.

València: Universitat de València

Dies de la Lliga debat

Alacant: 5, 6 i 7 de febrer de 2015
Castelló i València: 12, 13 i 14 de febrer de 2015

Tema del debat per a 2015

Els diners fan la felicitat?

Premi

Els equips participants rebran un certificat de participació en la competició. Els finalistes de les eliminatòries disputaran la final, que coincidirà en dates i lloc amb la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives. El desplaçament, allotjament i manutenció durant la competició anirà a càrrec de la Universitat de referència de l’equip.

Inscripció

Els centres interessats en participar ho hauran de fer a través del següent enllaç abans del 20 de desembre de 2014

http://www.vives.org/blog/2014/07/09/ii-lliga-de-debat-de-secundaria-i-batxillerat/

Els centres interessats en participar en la Lliga Debat del Migjorn, hauran d’inscriure’s abans del 20 de desembre de 2014
El preu d’inscripció per cada equip a la competició serà de 30,00 euros.

Organitza fase local

Escola Valenciana, Xarxa Vives d’Universitats, Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València.

Més informació

Si voleu participar amb l’equip del vostre centre o necessiteu més informació, podeu adreçar-vos:

Centres que participen a l’àmbit de la Universitat d’Alacant
Ismael Vicedo (Escola Valenciana).
A/e ismael@escolavalenciana.org Tel 607 930 565.

Centres que participen a l’àmbit de la Universitat de València
Ismael Vicedo (Escola Valenciana).
A/e ismael@escolavalenciana.org Tel. 607 930 565.
Rosa Signes
A/e rsignesp@uv.es Tel. 963 864 935.

Centres que participen a l’àmbit de la Universitat Jaume II
Toni Viscarro Col•lectius per la Llengua i la Cultura (Escola Valenciana)
A/e: castello@fev.org Tel.: 964 22 64 40.

Comparte esta noticia
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>